onsdag 13. august 2008

Tara har hatt en atferdsendring – med god grunn…

Tara har hatt en atferdsendring i det siste. Hun har vært mye mer stresset og intens enn hun pleier, men samtidig vil hun ikke springe. I tillegg har hun hatt en del diare.
Jeg har tillagt alt – løpetiden.
MEN nå er løpetiden ferdig og atferden har fortsatt....

Etter at Eivind og Tara hadde vært på trening både søndag og mandag, med det resultatet at Tara nekter å springe, fant vi ut at ”noe” måtte være galt med henne. Det nyttet ikke lengre å skylde på dårlig kondisjon eller løpetid….

Tara virket totalt utslitt på treningen, før de hadde startet!
Eivind var fortvilt, de skal tross alt være med i Norgesmesterskapet, der Tara har en god sjangse for å komme blant de beste. I fjord kom hun på 13 plass, men vi vil selvfølgelig ikke starte hvis hun er skadet eller syk.

Så tirsdag fikk jeg kontakt med dyrlegen, som heldigvis hadde tid til å se på henne med en gang. Det var storinnrykk av sommerfugler i magen min, - tenk om det var borelia – igjen :-(

Tara har hatt borelia en gang før, og da holdt hun på å stryke med. Etter skader har det også vært (ømme muskler og stivhet, derfor blir hun alltid massert og strukket etter harde treningsøkter) – kanskje derfor dette kommer nå?

Uansett dyregen valgte (i samråd med meg) å behandle Tara for borelia, uten å ta blodprøve først. Som han sa; "er det borelia, så kan hun ligge stiv før vi får svar på prøven". Derfor går Tara nå på penselin.

Deretter fortsatte han undersøkelsen, noe som var veldig smertefullt for Tara. Konklusjonen var betennelse i begge hofter og begge kneledd i bakparten, samt forkalkning bak.
Når jeg nå også vet at hun har C-hofter, var ikke dette noe kjekt.

Tara fik to sprøyter, som skal hjelpe henne over det verste, men hun må nok gå på spesialolje og spesialfor og følges nøye med, resten av livet.

Likevel, når hun er kvitt den verste smerten er det ingenting i veien for å fortsette å trene henne, men det spørs nok om det blir sykkelturer på asfalt……

Vi må bare prøve oss frem sa dyrlegen, og med bra fôr og oljer for ledd, så skulle hun kunne fungere greit noen år til. Han sa også at vi bare måtte stille i NM. Tara bør være bra allerede til helgen. Så da krysser vi fingrene og lar det stå til…….
Allerede i dag skal virkningen av sprøytene vise seg, så det blir spennende å se på agilitytreningen i kveld. Eivind kommer ikke til å kjøre henne noe, - bare se om hun fungerer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Takars Tara da :S Ikke rart hun ikke har vært i toppform. Håper hun kvikner fort til igjen og at hun kan holdes smertefri :D

Ghita sa...

På treningen i går, gikk Tara for "fulle seil" igjen. Utrolig gøy å se hvor glad hun virket! Så ja, nå er det bare å krysse fingrene og håpe på at dette fortsetter. Tydelig at det har vært veldig plagsomt for henne. Må innrømme at jeg blamer meg selv for ikke å ha fått undersøkt henne før. Hun er jo en arbeidshund uten like, - og hun vil så gjerne...