Gå til hovedinnhold

Hindersikkerhet og føringskurs i Ølen

Eivind og jeg har vert i Ølen og holdt agilitykurs denne helgen. Det var 10 ivrige deltakere som møtte opp til teori fredag kveld - og som forhåpentligvis skulle bli litt tryggere på agility i løpet av helgen….

Det var noen startproblemer; som en traktor i Rennfast-tunnellen = 10 km i timen, noe som medførte at vi fikk en båt seinere enn beregnet…., derfor kom vi litt seinere frem en planlagt. Litt stresset fikk vi heller ikke PC og Prosjektor til å virke med en gang, så jeg kjente det godt i magen. Hater å komme for seint – og at ting ikke fungerer. Men så fikk vi hentet oss inn igjen, og da ”kjørte vi på” med teorien, for at det ikke skulle bli alt for seint. Klokka ble likevel halv ti før vi ga oss….

Da vi var ferdige med fredagens teori, fikk vi god forpleining hos Nina og Eric.
Både Eivind og jeg var veldig spendte på dette kurset. Vi har aldri holdt ett så blandet kurs før (fra deltakere på innlæringsstadie – til deltakere som var mer viderekommne, samt at noen hadde diverse små problemer de gjerne ville ha løst). Så her var det utfordringer i fleng. Vi ønsket jo at alle skulle ha utbytte av kurset….

Alt gikk utrolig bra, til og med været var med oss! Deltakerne var veldig lydhøre, og ikke redde for å komme med de problemene de måtte ha, dette lettet jobben vår betraktelig. Fra å slite med enkelthindere på lørdagen - var nesten alle med på konkurranse på søndagen (- noen få måtte på jobb, men kviet seg for å gå! ;-) Så jeg tror alle synes det var veldig gøy. Selv de som nærmest var ”tvunget” med på kurs, ble veldig – både ivrige og dyktige. Samtlige av deltakerne hadde – etter vårt skjønn stor fremgang i løpet av kurset, noe som var knallgøy! Det var veldig kjekt å se når de turde å ”danse” gjennom banen, mens de brifet – og at de også fikk det til med hund!

Etter økta på lørdag fikk jeg kjøre i den flotte Landroveren til Eric (og Nina), fordi jeg skulle være med han på tur med alle hundene; Ria, woody, Raja og Tara. Det var en herlig tur, der man fikk brukt musklene – både de kjente og de ukjente ;-) Eric hadde nok glatt gått/løpt ifra meg, men var flink og gikk i mitt tempo, sånn at jeg klarte å henge med. På en av toppene så vi ut over store områder av Ølen. Det var en nydelig tur, og ett flott turterreng. Jeg ble temmelig svett på turen, så da var det godt å komme ”hjem” og få seg en dusj før et herlig måltid i godt selskap.

Tusen takk Nina og Eric for utrolig flott forpleining hos dere.

Takk også for at vi fikk komme og holde agilitykurs for så flinke deltakere :-D

Kommentarer

Anonym sa…
hei,hei!
takker får en utrolig lærerik og fantastisk kjekk helg!

mvh ingeborg og nuka:)
Ghita sa…
Selv takk Ingeborg, det var kjekt å få lære dere å kjenne. Du kan nå langt med Nuka, - han er kjapp til å være en stor rotweiler! Så fortsett treningen. Kanskje vi møtes på konkurranser også etter hvert :-)

Ghita.

Populære innlegg fra denne bloggen

Slalom

  Bildene er av Tara, sommeren 2008    Slalom Dette er et agilityhinder (hvis noen måtte lure ;)   Slalom er et av de hinderne som tar lengst tid å lære hunden...... I dag har jeg derfor tenkt å si hvordan jeg synes det er best å lære inn slalomen. Her er det selvsagt også «mange veier til rom», men jeg vil påstå at hundene blir veldig sikre i slalom og at de ganske snart kan gå en selvstendig slalom med denne treningsmåten. Det betyr derimot ikke at de er ferdig utlært i slalomen, men både hund og eier får en rask og tydelig fremgang – og det er jo gøy! Ja, det er shaping ;)) Jeg har faktisk klart å få kursdeltakere som følger denne måten, til å gå en selvstendig slalom i løpet av en helg. Noe både kursdeltakerene, hundene og jeg er stolt av!   Det aller vanskeligste i slalom er å få hunden til å søke selvstendig den riktige inngangen, derfor begynner man med dette. Jeg vil påstå at det er viktig å trene inngang med bare 2 - 4 ...

APPORT

Denne øvelsen bygger vi opp over prinsippet ”BAKLENGS KJEDING” som går ut på å starte med å lære hunden avslutningen på en øvelse først. Det å belønne siste leddet i en øvelse først, gjør at hunden ”går fra” noe nytt (feks nest siste moment), til noe kjent (siste moment). Dette har vist seg å være veldig effektivt, og belønningen blir en drivkraft i seg selv for resten av kjeden. På grunn av dette er baklengskjeding veldig godt egnet til øvelser der det inngår mange momenter, som feks apportering, melding mm. Man kan likevel ikke sette en øvelse sammen baklengs, før hunden kan alle delmomentene i øvelsen. Kan den først det, skal det være lett å kjede sammen øvelsen. Får man problemer går man tilbake og plukker ut det momentet som ikke er godt nok. Så trener man mer på det. Når det dårlige momentet er på plass igjen, kan man sette sammen øvelsen på nytt – baklengs. HVA TRENGER DU AV UTSTYR TIL APPORTØVELSEN? • En apportgjenstand. • En skål med GODE, og helst myke, godbiter. • Del godbit...

Takk for alt kjære Tara

Bildene her er tatt 3 mai 2011 Vi har lenge visst at vi måtte ta det tunge valget med Tara – og i går hadde jeg bestillt time til avliving. Det er noe av det verste jeg/vi har gjort i hele vårt liv. Tara er den hunden som har lært oss alt vi kan om hund. Det er hun som har vært med på alle slags kurs, og hun som har utfordret oss til å søke nye horisonter. Kort sagt uten Tara så hadde vi ikke kunnet halvparten av det vi kan. I tillegg var hun en utrolig hund. Snill som få og med ett tydelig kropsspråk. Hun har ikke bare vært en terapi for meg, Eivind og ungene, hun var også med som ”problemløser” for andre hunder som hadde det vanskelig av en eller annen grunn. Hun var utrolig med alle hunder som kom i huset her – bortsett fra det siste halve året – men det har jo sin årsak... Foruten dette så var hun utrolig lærevillig og lettlært. Vi får aldri en hund som Tara igjen. Vi hadde trodd vi skulle få beholde Tara noen år til, men etter jul gikk det bare en vei med henne. Hun begynt...