søndag 3. februar 2013

En kald, men fin dag på Veraland

Sånn så det ut da jeg la ut spor for Isi og Tone
 
Vi var 6 fremmøtte i dag som skulle gå spor, og vi startet dagen med å fordele terreng og grupper på to og to. Så la vi ut diverse spor for hverandre. Jeg la ut spor for Tone og Isi - og hun for meg og Ficus, de andre 4 styrte med sitt.... ;)
 
Før lunsj fikk jeg og Ficus en liten meldingstrening. Dette fordi jeg egentlig ikke fikk trent på det jeg hadde planlagt i dag - for pga været var det ingen sauer ute.....
 
Ficus har slurvet litt med innkomsten under runderig, så det ville jeg ta tak i som et moment mens vi ventet på sporene i dag. Bjørn Erik ble figurant. Han la seg ut, og Ficus så dumt på meg - "du ser han jo mamma....." Fikk henne så avgårde, og hun meldte så fint som hun aldri før har gjort - det vil si, hun var på vei inn til meg - satte seg og tisset - og kom så nydelig inn på plass med bittet i munnen - og hun holdt fast :)
Terrenget var vanskelig for Ficus - lyng, steinur og einer - så det gjorde jo egentlig meldingstreningen enda vanskeligere. Likevel meldte hun også neste gang veldig fint. Jeg sleit med å få henne ut - ikke fordi hun ikke ville gå - men hun lette etter en enklere vei enn der jeg sendte henne ;) Selv da hun skulle på påvisning sleit hun, sa Bjørn Erik.
Uansett lot jeg det være med dette. To innkomster som etter min mening var 100% trenger man ikke terpe på.
 
Så var det mat og skravling.......

Har Paul fått ny hund....? De kledde hverandre i alle fall ;)

Litt sosialt i lunsjen ;)
 
Etter ca 4 timer gikk vi sporene (fra vi startet å gå dem ut). Det startet vedig bra for Ficus og min del, men vi sleit skikkelig på slutten. Nå har vel ikke Ficus gått så mange lange spor heller - men litt overrasket er jeg over hvordan det gikk.
Likevel var det nok læring i dette både for Ficus og meg. Den ene kilometeren med spor som vi skulle gå, ble til 2,3 kilometer..... Hun fant bare 2 gjenstander og slutten, så dette var ganske tøft for oss begge ;)
 
Tone var veldig flink til ikke å sette spor etter seg - selv om det var litt snø på bakken.....

Ficus jobber og jobber :)
 
Legger ut sporloggen også - selv om det ikke er noe å skryte av. Jeg er overrasket over hvordan vi gikk, men magefølelsen som jeg hadde - at vi gikk bakspor noe steder, stemte - så jeg har nok lært å lese Ficus bedre en jeg trodde når hun går spor - og det er positivt :)
 
Det gule er sporlegger sitt - det blå er vårt...
Vi gikk i alle fall 800 meter spor - selv om noe var bakspor ;P

1 kommentar:

Gerd Marit sa...

Dere er så flinke og ivrige! Ikke kanskje den vanligste spor- og redningshunden Paul har fått seg, men herlig var den :D Det kreves vel egentlig bare en motivert fører og en nese. Kjekt å se sporlogg!