tirsdag 22. april 2008

Rundering med reservefører

Jeg møtte på Sviland i dag, etter avtale med Aud, Kaare og Krissi.
Aud var så snill å tilby seg å være reservefører for Tara, sånn at hun skulle få trent litt igjen. Krissi og Kaare stilte som figuranter. Selv fikk jeg bare lov til å gå på midtlinja, - der hovedjobben min var å ikke snuble.....

Aud startet med å «kle på» Tara, så stilte de opp på midtlinja (grusveien), med fokus mot høyre, der Kaare var figurant. Aud sendte Tara avgårde, og det ble ett flott slag. Alt var bra. Tara kom fint inn med bringkobbelet og Aud festet på førerlina og Tara fikk dra henne ut til figurant (dette synes Tara er veldig gøy, men fordi beinet mitt ikke har vært helt ok, har jeg ikke kunnet gjøre det). De kom sammen inn igjen, og sendte på motsatt side – der Krissi var. Tara rotet litt og trakk bakover, i det hun nesten var hos Krissi, ble hun ropt inn (pga misforståelser). Tara hadde vært så langt vekke at Krissi mente Aud burde rope henne inn, men plutselig var Tara nesten hos Krissi likevel. Ja, ja, hun kom fint inn til Aud og ble sendt på nytt. Nå ble det ett langt fint slag. Krissi holdt så Tara igjen og Aud kaldte henne inn til passering. Nydelig passering og flott, langt slag. Tara hadde ganske vist en liten stopp ute i terrenget, der hun så litt spørrende ut, men da stilte bare Aud seg opp med fokus utover, og så fortsatte Tara ut og gjorde funn.

Krissi ble så trukket inn, og Aud lot Tara være igjen ute hos figurant. Ny passering og rett i blindslag. Det ble ett laaangt slag. Jeg tror likevel det var lurt av Aud å ikke begynne og rope og mase for tidlig. Det var kanskje litt tilfeldig fordi vi ventet på at Kaare skulle komme inn, noe han ikke fått med seg, derfor tok det ekstra lang tid. Aud kaldte til slutt Tara inn og Tara fikk belønning på midtlinja (godbit). Så ble hun sendt ut på nytt blindslag – for øvrig ett nydelig slag. Nå fikk Tara belønning i form av dralek på midtlinja. I mellomtiden hadde Krissi lagt seg ut, men nå gikk Tara for kort, og fikk derfor ikke funn. Hun ble i stedet sendt på motsatt side, her ble det funn, men da Tara var på vei inn med bittet, ville hun plutselig drikke, og dermed slapp hun. Da hun hadde drukket seg utørst, valgte Tara å gå ut igjen til figurant. Så kom hun fint inn med bittet.

Krissi hadde i mellomtiden trukket frem, og var stående figurant. Tara hadde ett fint slag og funn. Nå skulle vi avslutte på Kaare, men denne gangen tok ikke Tara bittet ute hos figuranten. Derfor ble hun sendt på nytt. Det ble ett langt nydelig slag, med funn og melding til slutt. Masse lek og gøy hos figurant. Totalt ble det over 300 meter med rundering (nesten opp til krysset).
Nede ved bilene var det Aud som «kledde av» Tara og la henne i bilen, så jeg var helt overflødig ;-)
Vi hadde vel egentlig snakket om å bruke litt påvirkning, men det glemte vi. Derfor fikk Tara kun vindpåvirkning.

Utrolig gøy at det gikk så bra i dag. Lenge siden sist trening og med ny, ganske ukjent fører. Nå er Tara vant til at mange forskjellige mennesker går med henne på agilitybanen (hun lånes av og til ut for at folk skal få prøve seg med en hund som kan agility). Likevel syntes jeg at det var veldig bra i dag. Kjekt å observere sin egen hund også. Det er ikke så lett å gjøre det når man selv fører hunden ;-)

Aud var veldig, veldig flink med Tara. Jeg observerte og lærte også av å se på hvordan Aud førte Tara. Aud var bestemt men blid. Hun var også tydelig i kroppsspråket. Tara startet derfor ikke i feil retning en eneste gang. Jeg er positivt overrasket på absolutt alle måter.
Skal jeg kikke på noe, så må det være at Tara søker litt lenge på noen slag, - men det er vel egentlig ikke akkurat det verste som kan skje..... ;-)

Tusen, tusen takk for hjelpen alle 3.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var bare gøy! Kan tenke meg hvor kjedelig det er å gå slik å vente på å bli frisk igjen. Og da er det greitt å få litt hjelp! :) Tara gikk kjempefint i dag! Kan tenke meg det er rart å se henne bli ført av en annen fører, men samtidig virket det som om du fikk noen tips. Og det er bra. Ikke bekymre deg om hun er lenge ute, det er bare positivt. Og hun kommer jo når hun kalles inn. Dermed kan du styre dette etter hvert. Det er jo også ganske normalt i starten på blindslag.

Aud sa...

Er kjempe imponert over både Tara og deg, Ghita. Syntes Tara taklet det så bra og var så flink selv om hun fikk en helt ny fører, og er enig med Krissi i at du ikke trenger bekymre deg over at hun er litt lenge ute. Jeg glemte ikke påvirkning :-), men merket at hun var ivrig på å få starte, og at hun fikk fert fra den siden, så da var det bare å la henne gå :-). Jeg syntes også du var kjempeflink, og lot meg jobbe med Tara. Jeg var litt nervøs, for det er jo viktig at jeg trener henne slik du vil :-), slik at hun er klart til armen din er god igjen.

Tyewed sa...

He, he - det er ikke alltid Tara kommer når jeg kaller inn, men i dag gjorde hun det (- men så var det ikke jeg som ropte heller da....).

Ja, Tara var flink. Jeg måtte bare holde munn ;-) Det holdt hardt ett par ganger, men jeg vet hvor viktig det er at dere får jobbe i fred når det er du Aud som trener henne.

Jeg er veldig fornøyd med måten du trener henne på, så neste gang trenger du aldeles ikke være nervøs ;-D Tara gikk jo bedre med deg enn hun gjør med meg jo!!

Kristin T sa...

Det var jo en artig vri :-)