søndag 25. januar 2009

Felt og grusspor.

Etter gårsdagens trening bestemte jeg meg. I dag skulle det trenes på felt og på grusspor. Jeg gikk ut et grusspor på drøye 500 meter til Tara. La ut 3 gjenstander og slutt. Så la jeg ut et lite felt 15 x 20 meter med 2 gjenstander i helt ukjent terreng. Dette gjorde jeg mens Eivind og hundene var på agilitytrening.

2 timer etterpå gikk vi ut for å ta feltet. Tara fant begge gjenstandene på 4 minutter. Hun hadde et nydelig søk og holdt seg innenfor feltet nesten hele tiden. Hadde to ganger der hun skeinet litt ut, men jeg hadde is i magen og sa ingenting, dermed søkte hun selv inn igjen i feltet og søkte flott videre. Jeg syntes hun søkte av hele feltet. Tempoet var også kjempefint i dag :-)

Så, etter belønning og etter at jeg hadde tatt ned sløyfene, satte jeg på sporutstyret. Gikk bort til den vanskelige starten og lot Tara jobbe. Grunnen til at jeg mener starten var vanskelig er at sporet gikk midt mellom to døde fugler (sannsynligvis skutt i går – vi hørte smellene…. :-(

Det tok litt tid før Tara satte seg på sporet, som nå var 2,5 time gammelt. Hun sleit skikkelig flere steder, men hun ga ikke opp. Hun jobbet som en liten helt, og store perioder av sporet var jeg kjempeimponert over henne. Det var mye forstyrrelser, folk med hund hadde gått rett oppi sporet vårt, bil – som hadde kjørt i sporet (jeg kunne se sporene….) og også mens vi gikk kom det noen med hund, og en fisker gående. Sporet gikk til tider nesten nede i sjøkanten (sporloggen viser faktisk at vi ”går på vannet” da det bare er fyllmasse her ;-), og vinden var veldig varierende. Noen steder var det faktisk ikke grus, men stein jeg hadde gått på. Tara jobbet og jobbet og lot seg ikke forstyrre noe nevneverdig. Hun fant to av de tre gjenstandene og slutten. Gleder meg til å se disse sporloggene :-) Gjett om mammaen er fornøyd!!Yepp. Det synes jeg også at jeg har grunn til :-D Vi startet ved det blå flagget. og Tara gikk det røde sporet.

Observerte forresten en rar atferd; to ganger der jeg så mine egne fotspor, stoppet Tara opp og gravde litt rett i sporet. Dette er noe jeg aldri har sett før, men lurer litt på om hun prøvde å skaffe seg mer informasjon…..?

5 kommentarer:

Aud sa...

ja, har sett at Odin har gravd litt i sporet. Ellers er det noe våre hunder gjør ofte når de er ute og "leser avisen" hvis de finner en spennende flekk :). Kjempebra spor forresten :), og det hørtes ut som du hadde en spennede trening i går. Veldig bra at dere får slike oppgaver. Det er jo i grunnen det ukas arbeid består av, så det er godt dere blir forberedt :)

Patrik sa...

Hej vilken trevlig blogg, den ska jag följa. Vilken gps och vilket program använder du när du spårar?

Tyewed sa...

Ja, Aud du har helt rett. Vi trenger masse læring på dette området ;-)

Takk for det Patrik.
Gps`en jeg bruker heter heter Garmin 60 Cx - nyere modeller er på markedet ;-) For å få opp sporet er det viktig at du husker å slå på sporlogen - og at du lagrer sporet.... Dette er noe jeg selv har glemt av og til... ;-)
Det følger med et program på cd, som kalles MapSource - til Pc`en. Kartene må kjøpes utenom.Vet ikke om du fikk godt nok svar på spørsmålet, men jeg er ikke så veldig flink med dette selv enda ;-)

Krissi sa...

Kjempebra spor! Dere har all grunn til å være fornøyd med det!
Jeg har også sett graveatferd, spesielt hos Snuppa. Ikke i spor, men på spesielt intense "visittkort". :-)

Tyewed sa...

Ja, det synes jeg også :-) Trodde vel egentlig ikke på forhånd at det skulle gå bra.
Jeg får jammen mer og mer sansen for gps selv også. det er jo så gøy når man kan se at sporet har vært vellykket (eller når man kan lære av sine feil)
Jeg har også sett graving når det gjelder "visittkort" - særlig hos Dewey - men aldri ellers.