søndag 4. januar 2009

Slutten 2008 – Starten 2009

Da skal jeg prøve å oppdatere bloggen litt…

Det har vært en fryktelig travel førjulstid - og jul, dette året, jeg var på etterskudd med alt. (Skjøv alt til side for å klare B-prøven….) Adventsstaken kom først frem 3 søndag i advent…. I tillegg fikk vi plutselig vite at i stedet for å være alene på juleaften (slik planen var) så ble vi 16 mennesker. Det førte til litt mer planlegging og stress kan man vel si…. – Vi måtte pusse opp leiligheten nede før jul….

22 desember kom første losjerende. Heldigvis bodde 5 kløveret fra Danmark hos svigerinnen min (bare 2 bodde hos oss), slik at vi ”bare” fikk besøk… - og det skal de ha, de var veldig flinke til å hjelpe til. Alle sammen!

Lille julaften stod derfor bordet ferdig dekket nede i kjellerleiligheten (som Veronica med familie hadde flyttet ut av, og som Eivind og guttene hadde pusset opp – i alle fall mesteparten…) Det var Cecilie og Maia som stod for bordekkningen, Vigdis vasket ned bak komfyr og oppvaskemaskin og kom med to flotte hjemmelagde oppsatser til bordet, Mike la siste hånd på badet, samt vasket ned der. I tillegg fjernet han alle malingflekker fra flisene. Guttene var sjauere, og bar stoler og bord, Mormor og Maia pyntet juletre, mens Eivind satte på lys og stjerne, så alle måtte trø til. Sjøl handlet og deligerte jeg oppgaver, så vi kom i mål. Tradisjonen tro, stekte jeg krumkaker frem til 23.45, så da var alt klart til neste dag.

Derfor ble det en vellykket juleaften. Jeg var ikke totalt utslitt og klarte å være selskapelig også ;-) Det til tross for at jeg var på Hellestø kl. 07.00 og gikk en 2,5 times tur med hundene. Kristin og gjengen hennes var også med. Det var en herlig tur, men beina var fryktelig slitne og tunge denne morgenen….

Da jeg kom hjem skrellte jeg 8 kg poteter, kuttet opp kål og satte over risgrøten, resten av julemiddagen (ribbe med tilbehør) tok Eivind seg av.

17.00 begynte gjestene å komme, og da julen ringte inn, var det gløgg til alle som ville ha. Deretter var det ett par timer ved bordet, før vi gikk rundt juletre og pakkene ble utdelt. Den siste pakken ble åpet rett før 24.00….., så det ble en laaang kveld for oss alle – men sikkert lengst for de to yngste på 10 år.

Hundene fikk ikke være med i år, det var alt for mange folk, og når noen i tillegg er redd hunder, er det bedre for alle parter at de ikke er til stede. Så hundene måtte være i bilen nesten hele jula. Derfor var det også veldig viktig at de fikk gode turer/trening innimellom. De taklet bra å måtte være i bilen flere dager i strekk, men tror nok de var glade da gjestene var reist og de kunne krype opp i sofaen igjen.….

1 Juledag skulle vi ikke gjøre noen ting – var planen. Da pleier vi bare ha ett lite koldtbord for oss selv og så kose oss med spill, bøker og film. Denne gangen ble det annerledes. Vi ble invitert til svigerinnen min på koldtbord, seint på kvelden - og der koste vi oss til ut i de små timer. Vi spilte blant annet Wii – og jeg vant bowlingen over alle de andre. Gøy at en kløne som meg vant over de ”proffe gutta” :-D

Hundene fikk hver sin pakke under treet, og gjett om de viste at det var til dem. Da jeg sa værsegod, var de alle 3 lynkjappe med å ta hver sin pakke, som de pakket fint opp ;-) Det ble likevel en del papirsøl, og da var Dewey straks klar til å plukke opp – mot belønning ;-)

2 Juledag var det familieselskap igjen. Så nå var det over 10 kg poteter som ble skrellt…. Vi hadde invitert alle i den nærmeste familien, samt Kristin, Rune og Henriette - på middag. 27 personer med stort og smått. Yngstemann var 4 år og eldstemann 75…. Jeg tror alle koste seg. Sistemann gikk hjem i alle fall hjem i 04.30 tiden….

Tredje dag var det fest hos Johnny og Merete – hundevenner på Håbafjell. Her var det Champagne, jordbær og boblebad ute (vet ikke hva det heter….) – jeg droppet badet…. Vi koste oss, men begynte å kjenne på kroppen at vi var slitne nå…

Så ble det noen dagers pusterom, - og det trengtes! Fikk ryddet litt opp rundt i hele huset, hundene fikk litt trening igjen og vi begynte å komme til hektene, men så var det ”plutselig” nyttårsaften, og da var det ”på an” igjen. Jeg kjørte (som alltid) på nyttårsaften. Det er blitt en tradisjon at jeg kjører, for det er jo alltid noen som skal ett eller annet sted, og drosje er det umulig å få tak i… Det er også veldig greit å være edru og kunne stille opp for ungene, hvis det skulle være noe - synes jeg.

Vi skulle til broren min på Grødem. Her ble hundene puttet i hver sitt bur i vaskekjelleren, men musikk på full styrke. Det gikk over all forventning, med tanke på marerittet i fjor. Jeg satt bare inne hos hundene akkuratt klokka 24.00 (bryr meg ikke om rakkettstyret likevel..), og de var ganske rolige alle 3. De spiste til og med maten sin denne dagen, og det er ikke vanlig. Nå hadde jeg også denne dagen vært ute på lang tur med dem om morningen - sammen med Kristin og Co (jeg var faktisk ikke like sliten som på juleaften) så de var ikke overgirte. Bein fikk de også i burene, så jeg tror jeg gjorde det jeg kunne for dem også.

Vi var 3 søsken med partnere, samt ett vennepar fra Nes (i Hedemark) som feiret nyttår sammen. Noen av ungene våre var også med, den yngste 4 år og den eldste 14. Alle sammen storkoste seg. Maten var Tapas, så Janet hadde virkelig lagt seg i selen ;-) Vi var heller ikke nå hjemme før ut på natta en gang.

1 Nyttårsdag gjorde vi ingenting. Absolutt ingenting. Da ser vi på hopp på tv og bare slapper av. Til og med hundene lå helt i ro og bare storkoste seg.

2 Nyttårsdag var det fullt kjør igjen. Nå var det Champangefrokost som stod på menyen, og denne dagen skulle ikke jeg kjøre. Eivind droppet ut, han orket ikke mer. Jeg kjørte bort til søsteren min som inviterte - og bilen står der enda….

Det ble en knallkoselig dag, men kjente og halvkjente, voksne mennesker. Veronica og Benjamin kom innom direkte fra Trondhjem for å si hei, og Maia dukket opp ut på ettermiddagen for å være med de andre ungdommene i huset, men dem merket vi ingenting til….

Jeg smakte vel på 13 forskjellige Champagner denne dagen (noen av dem var musserende vin…), ikke alle like gode, men stemningen var på topp. Vi var 12 voksne og tiden bare fløy! Meningen var at vi skulle på byen etterpå, men det var det ingen som ville, så broren min måtte ut og kjøpe 2 kasser øl før butikkene stengte, så de hadde noe å spe på med…. Anette og Frode fra Nes er proffe musikere, så da de satte i gang med gitar og sang, løftet stemningen seg enda mer. Dette var så kjekt at jeg tror en ny tradisjon er laget i familien ;-) Selv kom jeg på at jeg skulle på NRH trening neste morgen – og måtte være kjørbar kl. 09.00, derfor stoppet jeg ganske tidlig å drikke, og var hjemme i 00.30 tiden. Da hadde jeg vært på ”frokost” i over 12 timer ;-) – Og det skal sies at jeg hadde ikke så lyst til å gå hjem, men Eivind kom og hentet Maia og meg, så jeg hadde ikke noe valg (- og det var sikkert like bra….;-)

3 kommentarer:

Oona sa...

Godt Nyttår :)
Wow sier bare jeg. Skulle jeg hatt en like hektisk julefeiring som du har hatt, måtte jeg tatt ferie etterpå :P Lykke til med hundene i 2009

Liv sa...

Hei Ghita! GODT NYTTÅR!

For en kondis!!!! Jeg er virkelig imponert!! Og å skrelle alle de potetene, da.....Jeg er glad det finnes mandelpoteter.......:-D

Lykke til med treningen i 2009!

Klem fra Liv

Tyewed sa...

Takk skal dere ha, og lykke til selv også! Oona med alle Aussiene sine, spennende valpekull og planer ellers, og Liv med ny labrador valp.

Jeg begynner å komme meg igjen nå, men ja det har vært hektisk - ingen grunn til å legge skjul på det;-) Nå skal det bli herlig med hverdager og normal aktivitet og trening igjen. Jeg gleder meg masse til det nye året. Har store forventninger på så mange plan ;-D

Håper dere begge får ett knallfint år!