tirsdag 10. februar 2009

Langhelg

Det har for meg, vært en rar langhelg (- som vi i resturantbransen kaller det når vi har fri fredag, lørdag, søndag og mandag). Guttene er jo nå flyttet ut (det vil si ned i kjellerleiligheten ;-) og klarer seg selv. Maia og Eivind samt alle hundene dro til Moelven på torsdag, for å konkurrere der oppe. Dette er nok de lengste vi har kjørt herifra for å konkurrere. Vi brukte 11 – 12 timer – og det var på sommerføre!

Siden Eivind har moren og faren sin i Oslo, overnattet de denne gangen der – både på bortover og hjemover turen. Vel fremme i Moelven overnattet de i en bitte liten campinghytte – uten tv! Tror nok det var hardt for de to tv-slavene mine ;-) Jeg fikk i alle fall melding om tidlig, kveld hver dag ;-)

Dårlig bilde, tatt med mobil, men snø var det i alle fall i Hamarområdet ;-)

Bildet er fra Vigreskogen. Det er tatt av Johannes fredag kveld.

Lørdag var det mening jeg skulle ha vært figurant på A/Re-prøver, men med snøen lavende ned, ble ikke det aktuelt. Derfor fikk jeg enda mer tid alene. Det var litt rart, og jeg – JEG! Begynte å få ensomhetsfølelse!! Trodde aldri det skulle skje meg, som elsker mitt eget selskap – trodde jeg….. Kjente at det å ikke skulle gå på trening var veldig, veldig feil. Måtte finne på noe å fordrive tiden med, så da ble det gamle badet (som nå fungerer som en slags bod) ryddet. Det ble så fint så ;-) Men fy så svak jeg er blitt, klarte nesten ikke å få bært opp skap og hyller fra første til andre etasje. Og jeg pleier jo alltid å ”sjaue” alene, men skal denne utviklingen fortsette må jeg snart ha hjelp…

På ettermiddagen fikk jeg selskap, da kom Benjamin for å overnatte hos mormoren sin. Han er blitt en herlig liten krabat på 10 mnd, som tydelig gir uttrykk for hva han vil og hva han ikke vil. Vi to storkoste oss i ett døgn sammen, og jammen var vi ute på ”luftetur” også ;-)

Lørdag opprandt konkurransens første dag på Moelven. De startet bra, men så mistet Eivind nøklene til bilen – med Dewey inni. Han fikk skikkelig panikk (mamma var jo ikke der for å ordne opp….. ;-) Uansett så førte det til at han disket med Tara. Eivind sa selv at han ikke ante hva han holdt på med, så ikke så rart at det ikke gikk bra. Dewey gikk jo også glipp av ett løp – siden han satt innelåst i bilen. Eivind fikk ringt etter hjelp og gikk og sparket av sinne i snøfonna, og jammen fant han ikke nøklene! Det skal sies at da hadde både han og Maia lett lenge, men med brøyteplog som kjørte flere ganger var det ikke stor sannsynlighet for å finne dem, så dette må vel kalles rein og skjær flaks?!

De fikk gått resten av løpene, men tror ikke det ble noen kjemperesultater denne dagen.

Jo forresten fikk i ettertid vite at Dewey og Kahrma kom på 2 plass på lag, sammen med Monty (bror til Speedy) og Win. Det er knallbra. Det var 16 store – og gode lag med.

Ellers har jeg ikke plasseringene, men tror Kahrma var den som gjorde det best av våre, med to 4 plasser hvis jeg ikke tar mye feil. Tara lå på 4 plass med 0 feil etter den første åpne sammenlagt konkurransen, men aner ingenting om hvordan det gikk dagen der på.

Midt på dagen ble ”Årets agilityhund” 2008 utdelt, og etter at de siste resultatene kom med (NM – der Kito vant begge løpene), endte Tara og Eivind på en 6 plass. Han er likevel godt fornøyd siden det tross alt ikke er så mange konkurranser han reiser på (i forhold til dem på østlandet). ”Våre” konkurranser gir også mindre poengsummer fordi det sjeldent er like mange med – noe som påvirker poengene. Ellers var det mange fra sbk som kom blant de ti beste. GRATULERER ALLE SAMMEN, godt jobba!

Her er ”topp ti lista” (tar bare med de store hundene, siden klubben vår ikke har med noen små på dette nivået):

Plass

Tellende stevner

Navn, hund

Eier

Poengsum

1

10

Fodnes-Frøkena

Eddie Trøber

1590

2

10

Bårdie NamNam (Egon)

Geir Grefstad og Ann Karin Jacobsen

1478

3

10

Kito

Arild Forsberg

1414

4

10

Brains Jigma Millennium

Merethe Eike

1369

5

10

Ju-Ju

Titti Hovig

1301

6

10

Tara (Sbk)

Ghita og Eivind Fossum

1289

7

10

Tessie (Sbk)

Hans Valter Jensen

1212

8

10

Leleupi Kasanga (Sbk)

Rune Monsen

1207

9

10

Kiragårdens Maximum Cirkus

Jan Egil Eide

1202

10

10

Kim (Sbk)

Jan Haukeland

1161

Søndag gikk vist mer eller mindre knirkefritt, men ingen feilfrie løp (tror jeg). Eivind og Maia er likevel godt fornøyde. Maia kom igjennom alle løpene sine med Kahrma uten disk, så jeg tror hun er storfornøyd. Tross alt er det første gang i klasse 2. Både Landslagtreneren og landslaglederen kom bort og skrøyt av henne og det varmer selvfølgelig ;-)

Eivind virket også fornøyd (selv om han er ett konkurransemenneske ;-) Han smilte da han sa at han hadde ett par knallløp med Dewey – selv om det endte med disk. Han hadde visst også fått ”tommelen opp” av både landslagtrener og leder, og det hjelper selvfølgelig godt på hummøret ;-) Dewey var vistnok en av de få som klarte ”boksen” på en bra måte (selv om Eivind ikke selv var helt fornøyd her). En av tilskuerne kom til og med bort og spurde om Dewey var den lille valpen som spiste sjokoladekake, og som skulle blir redningshund da vi var i Drammen for 3,5 år siden :-) Så usynlige er vi nok ikke i miljøet…..

Gjengen min kom hjem samtidig med meg – jeg kom da fra kurs og Rallytrenig. Kursdeltakerne var flinke, og hannene klarte seg noenlunde på tross av en tispe med løpetid…. Jeg syntes hundene jobbet mye mer konsentrert i dag. En av hannene sleit en del, men eieren jobber så bra med han hjemme (det kan jeg se av det de får til) at jeg ikke er bekymret.

På rallytreninga var det skikkelig luksus i dag. Få deltakere. Kari Anne hadde tegnet baner og hun og Anja satte dem opp. Jeg stod bare og skravlet med Hanne, og hjalp til med litt tannvisning på Ayla. Kjempeflink var hun! Hun er heldig som har fått en eier som Kari Anne!!!

Da jeg kom hjem var jeg gjennomkald, til tross for at jeg hadde kledd meg godt, men å stå ute i ro i 3,5 timer gjør deg likevel ganske frossen. Fikk fyr på ovnen og krabbet under teppet – der jeg etter en stund begynte å duppe, så da var det bedre å komme seg til køys. Eivind og Maia var mer opplagte en de pleier å være etter en så lang tur, så det var tydelig at de hadde fått mer søvn denne gangen enn de pleier. Tror vi må leie en sånn hytte neste gang også ;-)

1 kommentar:

Kari Anne sa...

Tusen hjertelig takk. :-)

Jeg syns jeg ser Eivind i snøen og går og sparker og er irritert og POFF der ligger nøklene :-D Jeg tror jeg vet nøyaktig hvordan han må ha følt: Først vantro (Kan det være??!), så håp (Er det virkelig??!), så boblende glede (Ja, det er!!!)

Noen ganger fortjener man virkelig flaks, og det gjorde de med nøklene! :-)

Og det ble jo flotte resultater, tross uheldige omstendigheter!