torsdag 3. september 2009

Trening onsdag – på Sviland

Trodde denne høsten skulle bli litt rolig, men den gang ei! Har derfor ikke så mye tid til å sitte på dataen for tiden, så oppdateringene i bloggen blir litt så som så….

I går klarte jeg i alle fall å komme meg på trening, selv om vi bare har en bil for tiden (den andre står inne for sjekk på verksted). Det er jammen vanskelig å få alt til å klaffe når jeg skal vente på at Eivind kommer hjem fra jobb, kjøre Maia på trening – og selv komme meg på trening – helst tidsnok…… Det endte med at jeg kom 5 minutter for seint i går.

Jeg hadde likevel planlagt treningen skikkelig, viste hva jeg ville og hva jeg ikke ville, men tingene gikk ikke helt etter planen…..

Tara var siste mann ut – noe jeg ønsket. Jeg ville rundere til gjenstand og så ta sporoppsøk fra gjenstand til figurant – i løype der det er andre tråkk/spor. Dette for å utfordre og gjøre sporet litt kjekkere for Tara. Hun elsker jo å rundere/ gå på overvær (og egentlig liker hun spor også, men noe er skjedd en eller annen plass som har ødelagt litt for oss….)

Når jeg gjør tingene på denne måten får jeg samtidig vedlikeholdt både runderingen og meldingen - selv om det ikke var disse momentene jeg skulle trene på i går…..

Det gjelder likevel å holde tunga rett i munden og vite hva man trener på, ellers kan det fort bli feil.

Momentene for Tara i går var 1: å finne sporet fra gjenstanden, og 2: gå sporet frem til figurant. Derfor gjorde det ikke noe da Tara ikke fant gjenstanden når hun runderte, sånn at jeg til slutt måtte hjelpe henne ved å sende henne rett på gjenstanden.


Tara runderte egentlig bra, og da hun endelig fant gjenstanden meldte hun flott :-D Jeg merket at Tara ble litt satt ut da jeg sendte henne på nytt flere ganger, og en gang søkte hun nok av hele skogen (der var det mange spor…..), men ok. Jeg tror jeg klarte å ikke bli irritert. Jeg hadde jo lagt det opp litt vanskelig og da må man ta følgene…. Det var ikke Taras skyld at det var mange andre (også sporleggers) tråkk i området rundt.

Odin til John (som var sporlegger) hadde også meldt på gjenstanden (den og sporet ble lagt ut før de andre runderte, slik at det ble litt liggetid på sporet – ca. 2,5 time).


John skulle ha vært hjemme da det endelig var Taras tur, derfor skulle vi bare rundere 2 slag, slik at det ikke skulle ta for lang tid før gjenstanden og figuranten (John) ble funnet. Men som sagt måtte Tara ha litt hjelp til å finne gjenstanden denne gangen.

Da hun hadde funnet gjenstanden og skulle ta sporoppsøk, var det tydelig vanskelig. Hun gikk i flere retninger og søkte, og her kjenner jeg at ett av mine problemer er….. – jeg er utålmodig (Tone var flink til å påpeke det, selv om det var seg selv hun snakket om, så tok jeg det til meg. Her har jeg virkelig noe å lære!!!) Uansett Tara valgte til slutt riktig spor og satte avgårde opp til grusveien, over denne og litt til venstre før hun fortsatte på spor videre ut i terrenget på andre side av veien. Veldig bra! Etter en stund så ble jeg usikker på om hun gikk John sitt spor – (jeg tenker alt for mye!!!), men heldigvis akkuratt da så fant hun figuranten ;-)


Jeg er fornøyd med Tara på gårsdagens økt, selv om jeg ikke er fornøyd med meg selv…. Tror jeg må finne noe å fokusere på, så jeg ikke tenker så mye når jeg henger etter Tara på spor….. ;-)

Ser også at jeg med fordel kan bruke gode godbiter som belønning i spor, og så av og til bruke leke….. (særlig når jeg selv skal belønne er det nok en fordel med godbiter, pga. konflikten som hele tiden ligger latent mellom Tara og meg).


Da vi var ferdige gikk jeg ut et kort spor til Tara som skulle gås neste dag. Fikk hint av Sven Magnus om at Gps og lykt hadde vært lurt…., men Tone tok det med godt hummør – og sa at det var nok hundeførere hjemme, om det skulle trenges…… ;-)

2 kommentarer:

Tone sa...

Support your lokal resque service - get lost!

Tyewed sa...

Jobber med saken!!! ;-D