mandag 12. oktober 2009

Hundenes dag….

Denne dagen var så nydelig at jeg bare ”måtte” ut og trene hund. Hadde egentlig lyst til å dra på skikkelig tur, men det er vanskelig uten bil….

Dewey
Startet med å gå tur med Dewey, og så trente vi lydighet…. Vi fikk til alt vi har jobbet med i det siste, bortsett fra at han veltet kjeglen da han skulle ”ut til kjegle”. Apporten var nyyydelig!!! Ingen støting og ingen tygging. Jippi!!! Stå under marsj og innkalling med stå var også knallbra – endelig :-D Fri ved fot var bra, det var til og med forstyrrelser i form av en svær trailer som drev og losset noe skrot, og som skulle hente en henger. Fellesdekk med forstyrrelser ble det også – men der er jeg jo ganske trygg på ”gutten min” – blir veldig overrasket om den ikke skulle holde ;-)

Alt i alt en knallbra økt. Nå er snart alle klasse 2 øvelsene ”gode nok”….. – om vi kommer til å konkurrere vet jeg ikke, vi sliter jo fortsatt med lyd når Dewey blir veldig ivrig….. (Skulle jo heller ikke trene mer lydighet med han, men av og til er han bare så ivrig at jeg ”må” trene litt ;-)

På vei hjem la vi ut spor til Tara i ett ”nytt” industriområde. Her var det asfalt, gress og grus som hovedunderlag.

Tara
Dewey og jeg hadde lagt ut ”Tone-vinkel-spor” denne gangen også, men på helt annet underlag.

Det ble ett nydelig sporoppsøk – på gress ;-) (Sporet var ikke gammelt, bare 1,5 time) så viklet vi ut på asfalt. Tara jobbet veldig bra frem til neste vinkel, her mistet hun sporet og brukte en stund på å finne det igjen. Vi fortsatte på asfalt enda en vinkel før vi kom over på grus på nest siste vinkel og på slutten. Er veldig godt fornøyd med Tara på denne økta. Hun jobbet steinbra – og selv om hun mistet en vinkel, så fant hun igjen sporet, og durte av gårde helt til slutten. Det eneste jeg lurer litt på er den ene vinkelen der hun vinklet med en gang – uten å gå helt frem i sporet, for så å gå tilbake, men jeg tror jeg sier meg fornøyd…. ;-D

Etterpå fikk Tara søke litt (feltsøk etter ball i utråkka felt – kan man vel kalle det….)

(Dette er en form for belønning som jeg bruker for alle våre 3 hunder - i forskjellige sammenhenger).

Kahrma
Bestemte meg under veis for å legge ut et grusspor for Kahrma også. Så det gjorde Tara og jeg på hjemveien.

Sporet ble 1/2 time og jeg var veldig spendt på om hun ville klare dette – hun har jo ikke gått mye spor. Men Kahrma slo på sporet uten hjelp fra meg, og gikk knallbra i ca. 100 meter. Så måtte hun jobbe en stund før hun fant igjen sporet, men da var det ikke så langt til slutten som lå i gress….

Etterpå fikk hun søke litt etter ball, noe hun elsker ;-)

Veldig bra jobba av den lille frøkna. Hun kunne nok blitt en flink sporhund og søkshund..…. (Hun satt til og med i ”bli” mens jeg kastet ballen, og hun måtte vente en stund før hun fikk gå. Bra – siden det er noe vi har slitt veldig med ;-)

Ingen kommentarer: