mandag 14. desember 2009

Tara på ungdomsskolen

Maia har om hund i fordypning i norsken, og hadde derfor spurt rektor om å få ta med Tara på skolen. Dette skulle være i tillegg til powerpointen hun hadde laget – og det fikk hun. Derfor ”måtte” mamma bringe og hente Tara til St. Svithung ungdomsskole i dag. Det var mange som så rart på oss da Tara og jeg annkom skolen ;-))

Tara hadde oppført seg eksemplarisk det meste av tiden, kunne Maia fortelle, men hun likte ikke trappene på skolen……(hm…., ikke godt nok miljøtrent….? Nei, jeg vet at Tara reagerer på enkelte underlag, så det overrasker meg ikke) - hun var også litt ulydig da hun skulle ligge i bli mens Maia hadde foredrag – Og selvfølgelig skulle hun bort til dem som var mest redd for hund…… Det ordnet seg likevel helt greidt. En av de som var veldig redd hunder kom seg til og med over den verste fobien og både klappet Tara, ga henne godbit og kommanderte henne til ”give me five” ;-))

Maia demonstrerte ellers litt enkle lydighetsøvelser og andre små triks. (Tara hadde ganske visst glemt et par av triksene – de er nemlig ikke blitt vedlikeholdt……, men Maia taklet det bra likevel) Hver elev hadde minimum 5 minutter hver til rådighet – men Maia brukte hele timen!! :-0 Hun hadde spurt læreren om hun skulle avslutte, men læreren syntes det Maia fortalte var så interessant at hun fikk lov til å holde på hele timen. Dermed måtte de andre elevene fremføre sine ting en annen time.

Det er ikke første gang Tara er med på skolen. For noen år tilbake var vi en gruppe i Sbk som dro rundt på diverse skoler der vi både informerte om hund og viste triks og lydighet med hundene, sånn at unger skulle bli fortrolige med hvordan de skal forholde seg til en hund. Vi har også vært på gamlehjem og hatt ”oppvisning”. Begge deler var veldig poppulært.

Ingen kommentarer: