onsdag 28. juli 2010

Sommerferie 2010


Etter den hektiske Fionia-Cup-uka, der jeg var med som bane manskap hver dag, skulle vi ha en ukes skikkelig ferie. Vi (Lili) bestilte plass for de 4 campingvognene som skulle feriere sammen, på Saksild Camping. Det var Familiene Jensen/Helgeland, Nielsen/Aas, Monsen og Eivind og meg, som skulle feriere sammen. Ungdommen hadde booket egen hytte ett annet sted i Danmark. Så Maia hadde sin aller første sommerferie uten foreldre..... Heldigvis er Danmark ikke større enn vi kunne ha kjørt og hentet henne om det skulle ha vært noe.
Saksild var en fin plass som veldig godt kan annbefales. Det var hundevennlig (bare man overholdt reglene), hyggelige folk og sist men ikke minst ryddig og reint over alt.

Det ble en koselig uke. Masse sosialt og en del shopping. Hele gjengen var inne en tur i Odder. Her ble det storshopping for noen, mens Eivind og jeg bare kom hjem med noen teltplugger. Typisk oss ;) Men vi fant da en cafe/bar og fikk lesket halsen litt mens vi ventet på at alle skulle bli ferdige. Etterpå dro vi på en «slow gormet resturant». Det ble laaaang ventetid, men maten var god! :)

 Frokost en grå dag ;)

Vi fikk også mye besøk av Eivinds familie. Først kom Vigdis, Mike og Niclas. De lå i telt på campingplassen fra mandag til onsdag. Vi koste oss på stranda nesten hele tirsdagen – og halve onsdagen ;) Deilig!!! - I tillegg var vi sosiale om kvelden – dvs så lenge campingen tillot det. Det skulle være ro klokka 23.00. Tror aldri vi har vært så tidlige i seng som disse to ukene på ferie :P

 Fam Fossum/Thomsen på besøk

Torsdagen kom Kikki, Aage, Karoline, Ine og Mads en tur innom – de var på vei videre til Odense (til Vigdis og Mike ;) Da de var reist ville vi ha vår siste kveld sammen med resten av gjengen på stedets resturant, noe som passet veldig bra siden det var første kveld det regnet litt ;) Da vi var nesten ferdige med måltidet kom en av kenlerne bort til bordet og lurte på om det var vi som hadde hunder på campingplassen. Ehe...., - ja......?? «Noen» hadde kommet seg løs – og folk var livredde for å nærme seg. Vi hadde lagt våre i bilen så det kunne umulig være dem.... - eller??? (Har jo han Dewey-Hudini da ;) Neida, det var den «store, farlige pitbullsheltien» - Kiara, til Kristin og Rune som var kommet seg løs. Kan ikke skjønne at hun er så skremmende, men ok. De andre 6 kan jo ha satt igang «koret» hvis noen nærmet seg ;) (Det er forresten litt av en gjeng. Hver gang Rune og de andre gikk – for å brife om morningen, satte gjengen igang med en ulekonsert uten like. Først gamlemor Kasanga, så stemte de andre i etter hvert. Ikke bare like kjekt hver morning....) Nå skal det sies at Kristin fant en løsning på tingene etter hvert. Ved å plassere hundene anderledes løste det seg :)

Hos oss var det Tara som bråkte. Hun bjeffet når hun hørte speakeren, når hun hørte vippa slå i bakken og når hun hørte andre gira hunder på startstreken. I tillegg voktet hun telt og garde. Grrrr!!!! Ellers hadde vi bare med oss Dewey og Tara, Maia hadde Kahrma selv. Hun var hos oss på dagtid – og bjeffet litt hun også om andre kom for nær. Dette var på Fionia Cup.
På campingplassen etterpå gikk det veldig bra. Tara bjeffet litt når hun så de andre hundene – og da det ble spendt fotball like utenfor teltet vårt, men ellers var hun ganske rolig.

Jeg merket godt at vi bare hadde to hunder – og ikke 3. Er nok fordi jeg aldri har trent Kahrma. Hun der derfor ikke like lydig (mot meg) som de andre to. (Hvordan skal det gå med 4....! :P)

Hundene fikk stort sett en god morgentur på 1,5 – 2 timer alt etter som. Et par dager gikk jeg vel 7 kilometer i tillegg til at de fikk svømme/løpe i bølgene på stranda. Tror de var godt fornøyde med det ;) Møtte Mike den ene morningen, da han var ute på joggetur, og igjen da han kom fra bakeren – og han var i alle fall imponert over hvor lenge jeg var ute med hundene – men, den dagen var jeg vel ute over 3 timer :))
Andre dager kjørte jeg intervalltrening på dem, så selv om det ikke ble så mye mental trening denne uka så tror jeg de fikk det de trengte likevel. Det var så varmt at de bare hadde gått av å slappe av litt. Merket også at de var slitne – mentalt, etter Fionia Cup. Eivind var også ute med dem noen ganger. Resten av dagen var de i garde ved campingvogna. Vi sikret dem litt ekstra de gangene vi gikk fra plassen. Skulle vi være lenge borte, så la vi dem i bilen. Tok ingen sjangser.... ;)

Det var litt vemodig å skulle pakke ned alt sammen igjen. Tor de fleste av oss godt kunne tenkt seg et par dager til..... ;) Vi hadde nå en mye tyngre vogn enn da vi kom. Men jeg er blitt såååå flink til å pakke! :D På hjemveien hadde vi ikke mindre en 11 stoler i vogna!! (Kjøpte 4 lette, nye. Så nå kan de tunge få lov til å bli hjemme. Permanent ;) De nye teltstengene var også veldig tunge, så her var det mye vekt ja. MEN jeg trøstet meg med at vi ikke hadde kjøpt halvparten av det Kristin og Rune shoppet :P ;) Likevel glemte vi et par «strategiske» ting.... - Heldigvis har vi gode venner som har sagt de skal kjøpe det med til oss neste gang de skal til Danmark, og det er ikke så lenge til, da de skal ned og hente valp snart – tror det er 5 dager igjen i dag ;))

Hjemveien gikk greit. Vi skulle innom en campingbutikk på veien, men den var selvfølgelig sommerstengt....., så etter mye bortkastet tid, fikk vi en siste time med «krampeshopping» på et kjøpesenter i Ålborg. Deretter heiv vi oss på hjul mot Hirtshals. Vel fremme viste det seg at båten var en time forsinket.....

Da vi var på vei inn på båten var det en av fruene som var på badet, mens vogna kjørte ombord. Kan bare tenke meg den følelsen!! ;) jeg syntes det var ekkelt nok å være inni vogna når vi stod i ro! (Og støttebeina ikke var nede).

Denne gangen gikk det greit for alle bilene på båten også. Ja for den ene av oss ble jo dirigert rett inn i en annen bil da vi skulle ut av båten på vei til Danmark. Ikke særlig kjekt :( Tips: Ikke stol på manskapet på båten! Bare på deg selv!!!)

Noen bleike fjes ble det på seilasen hjem, for det bølget godt, og når stabilisatorene satte inn var det flere som ble dårlige. Jeg er heldigvis forskånet fra akkuratt den biten :)

 Maia har lagt seg under bordet ;)

Vi hadde vært lure og spist før båten la fra kai, men Maia (som hadde spist 3 fulle talerkner med mat!) gikk bokstavlig talt «under bordet», og det gjorde etter hvert Henriette også. 

 Rune på båten

Jeg syntes at selv Rune så ganske bleik ut en stund.... Eivind sa det hadde gått bedre en forventet. Han kunne ikke ta noen sjøsyketabelett denne gangen, for jeg har enda ikke fått somlet meg til å ta sertifikat på campingvogna.

Vi kjørte på rødt, da vi hadde 3 hunder som skulle «fortolles». Men tollerne gadd ikke se på passene engang, de bare vinket oss igjennom. Det har aldri skjedd for oss før. De pleier å være såååå nøye med dette, så det var litt rart. (Vi holdt jo på å miste Kahrma pga dette sist vi var på Fionia Cup).

Vi hadde en liten tissestopp etter båtturen, før vi la ivei hjemover. De andre skulle visst spise på veien, men vi var mette og ville bare hjem. Så her sa vi «hadet» til resten av gjengen. Hjemveien gikk greit og vi var hjemme ca 23.30 fredag kveld. Det tok likevel noen timer før vi var i seng. Ingen av oss var trøtte og så måtte vi roe oss ned litt etter ferien ;))

- Nå er det hverdag igjen......, men det er litt godt med faste rutiner også ;)

Ingen kommentarer: