onsdag 15. februar 2012

Korridor med påvirkning

I dag skulle jeg være med Helen og se på lokale til årsmøte i Nrh. Deretter skulle vi trene litt. Det var en nydelig dag og vi glemte oss helt bort. Jeg storkoste meg i alle fall :)
Helen og Mist trente på sporoppsøk, og jeg og Ficus trente på felt. Mist og Ficus fikk også tur og godbitsøk sammen med de andre hundene.

Ficus fikk 3 økter med korridorfelt, der vi gradvis økte vanskelighetsgraden.
I den aller siste korridoren fikk hun påvirkning igjen - da hadde hun jobbet knallbra :) Men innimellom ble hun satt vekk i bilen med lengre og lengre ventetid, den ene gangen fikk hun ingen påvirkning i det hele tatt. Da jeg denne gangen sa "søk felt" gikk hun litt ut før hun stoppet opp og så på meg, som om hun sa " mener du det"? Jeg avventet og så satte hun igang og søke. Hun søkte nydelig finsøk fra der hun stod og utover. Jeg ble veldig glad for at dette gikk som jeg egentlig forventet - men som i det siste har virket som om hun ikke har forstått hva jeg vil. Jeg vet jo at Ficus er flink på feltsøk, det er bare strukturen som ikke er helt på plass.
Jeg ble i alle fall veldig glad, ja nesten litt stolt over henne i den økta. Likevel er faren med meg at jeg nå durer frem igjen - for fort, så det var sååå godt å ha en som "holdt meg igjen" og sa hva hun mente. - Og jeg er enig i det Helen sa om å gå skrittvis videre, ikke for fort og ikke for seint. Jeg tror at bare Ficus forstår settingen og kommandoen skikkelig, så er vi omtrent i mål :) Alså trenger vi mengdetrening, men det må ikke bli ensforming eller forusigbart - så det er min utfordring her....
Jeg vil jo ikke frata Ficus selvstendigheten - eller søksiveren, jeg vil bare at vi samarbeider - i alle fall litt ;)

Da vi endelig var ferdige med treningen ble vi begge ringt etter ;P Vi hadde tydligvis vært veldig lenge vekke!

Vel hjemme var det full fart for å rekke treningen på kvelden, men uforusette ting gjorde at jeg ikke klarte det likevel :( Heldigvis så jeg på treningslista at ingen var avhengig av om jeg kom på trening eller ikke (jeg vil ikke at det skal gå ut over andres trening at jeg ikke kommer) derfor har jeg bare litt dårlig samvittighet, men irriterende er det, for planen var jo å trene spor nå i kveld. Ser ut for at Ficus og jeg må trene på spor i morgen i stedet....

Uansett, takk for en aldeles nydelig - og lærerik dag, Helen, Findly og Mist :)

1 kommentar:

Helen sa...

Takk i likeså :) det var en kjekk dag og nydelig å være ute hele dagen!