mandag 19. november 2012

Spor i beferdet område - og feltsøksprøve........

Denne lørdagen hadde jeg meldt meg på spor, men gikk hele tiden og grunnet på om jeg skulle be Tone dømme en feltprøve også. Det ble til at jeg spurde – og snille Tone sa ja ;)

Vi startet denne regnfulle dagen med å legge ut noen spor for hverandre. Ganske kjapt etterpå gikk vi dem, da det var mange folk i området og hundene våre ikke er så vant til å trene i terreng med mange andre spor.
Ficus sine spor ble ca 1,5 timer gamle. Denne gangen fulgte vi nemlig Tone sine anbefalinger – hun er tross alt ganske dreven i dette J

Det var Morten som hadde lagt ut sporene til Ficus - og det var kryssinger av grusvei og spor langs grusvei som var noe av temaet. Ficus jobbet veldig bra. Hun sIo på sporet langs veien og fulgte det uten dikkedarer. I det første sporet sjekket hun tydelig ut et par kryssinger og virret + sirklet litt da de kom, men hun fant fort tilbake på riktig spor og fulgte det til endes. 2 gjenstander ble funnet J
I neste spor fikk vi en skikkelig kryssing, denne dro hun av gårde på. Men så var det akkurat som om hun sanset seg og jobbet seg tilbake på riktig spor. Dette er jeg VELDIG fornøyd med J
Så fikk vi masse forstyrrelser i sporet av både hunder og folk. Ficus stoppet litt opp, bjeffet et bjeff – og begynte så å jobbe videre. Veldig bra!
Selvfølgelig kom forstyrrelsene akkurat der vi skulle krysse veien, så jeg er veldig fornøyd med at Ficus klarte dette. Hun jobbet så videre, krysset veien igjen – og så, i det vi sleit litt med å finne igjen sporet, fikk jeg plutselig beskjed om at vi var ferdige. Jeg ble noe forundret siden vi ikke hadde funnet noen slutt – og ingenting indikerte at dette var slutten, men jeg måtte jo høre på sporlegger så jeg koblet henne av. Dette skjedde så brått at jeg ikke fikk belønnet henne for å være på spor – og det er jeg ikke helt fornøyd med…. Det viste seg at Ficus ikke var ferdig. Hun valgte å jobbe videre på spor – krysset veien igjen – og fant slutten! Flinke jenta mi J Gjett om hun nå fikk belønning! :D 

Det viste seg  så, at i tillegg til dette, så hadde sporleggeren også krysset sitt eget spor to ganger. Flaks for oss at det var på grusveien, slik at Ficus valgte å jobbe videre i terrenget i stedet for å ta sporet på grusen – men også dumt, da hun vel egentlig burde fulgt det sporet som var ferskest – siden det var sporlegger sitt…..
 
Jeg er likevel totalt sett veldig fornøyd med jobbingen til Ficus på disse sporene. Hun var lett å lese, og det er tydelig at vi nå er mer drevne på å jobbe sammen. Jeg lar meg ikke fullt så lett dra av på spor lengre – og det gjør ikke Ficus heller;)
 
Hva venter vi på mamma?
(Vi venter på å få tatt feltsøket;)
 
Så var det feltsøksprøven.
Tone hadde lagt ut et felt for oss – og siden vi skulle gå det, valgte jeg å ikke trene mer spor. Jeg burde vel ideelt sett, egentlig ikke ha gått spor i det hele tatt før en slik prøve - men, men.
 
Ficus startet bra. Hun jobbet også ganske bra, men så begynte jeg «å mase» på henne, og da ble det vanskeligere og vanskeligere å få henne til å gå ut fra meg. Typisk. Jeg vet jo egentlig dette – og har jobbet masse med det, men likevel klarer jeg å gjøre feil på prøven….
Det startet med at hun stadig gikk ut av feltet – og jeg kalte henne inn – prøvde så å sende på nytt og begynte å stresse både meg selv - og henne (grrrrr..…) Det så ut som om hun jobbet på spor innimellom (ut av feltet) – og det er derfor jeg mener vi ikke burde ha trent spor først i akkurat denne settingen – særlig ikke siden vi var i ett terreng der sannsynligheten for at det var andre spor, var ganske stor.
 
Uansett så gikk det bare ikke vår vei denne gangen. Jeg var egentlig litt overrasket fordi Ficus normalt er rå på feltsøk, men det var det med å gå langt nok ut da……
Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det. Joda, vet at jeg skal trene med påvirkning – og har gjort det MASSE, men det funker likevel ikke i settinger som dette. Så da må jeg finne på noe annet…
Jeg har tenkt hele resten av helgen og tror nå jeg har kommet på en ny plan – så gjenstår det å se om det kan funke ;)
 
Ficus fant 3 gjenstander ganske raskt, men fordi jeg ikke fikk henne langt nok ut (aldri mer en 15 meter sa Tone, noe jeg ikke er helt enig i – da hun hadde søkt i alle 4 hjørnene….) Jeg er likevel enig i at dette ikke var bra nok, for jeg klarte ikke få henne ut der jeg ville.
Jeg hadde jo håpet at Ficus ville klare å finne alle 4 gjenstandene – for da hadde det automatisk vært bestått. (Det hadde det også hvis hun hadde søkt hele feltet slik dommeren ønsker med funn av bare 2 gjenstander)
Etter 9 minutter ble vi brutt – noe som tydelig indikerer at dommeren ikke var fornøyd.
 
Ja, ja vi får teste ut den nye treningsmetoden min - og prøve igjen.
Tusen takk for at du dømte oss Tone J Jeg synes du dømte helt riktig!

Ingen kommentarer: