onsdag 4. juni 2008

Morgentrening

Denne tirsdagen ville jeg trene tidlig, siden jeg ser hvor kokte både hundene og jeg selv blir utover dagen, derfor valgte jeg å trene helt alene uten de andre ”annige”.

Dagen startet fint, med bra temperatur, overskyet og rett under 20 grader. Jeg tok med meg Dewey, for å trene litt lydighet med han. Vi gikk ned i båthavna, siden jeg ville ha noe forstyrrelser….. Dewey var ikke på nett. Nå er det lenge siden vi har hatt en lydighetsøkt, men makan! Det ble støting og tygging :-0 på apporten, innkalling med stå – uten på plass, når jeg skulle ha vanlig innkalling og det ble fri rundt foten uten kontakt!! Og vi har meldt oss på stevne!!!! :-0

Jeg valgte i alle fall bare å pakke sammen sakene og rusle videre, - ikke helt fornøgd kan man vel si……. Så lette jeg etter en annen plass å trene, og et sted der Dewey kunne avkjøle seg. Jeg var heldig. Siden det var overskyet, var det bare joggere og turgåere ute, ingen på strendene ;-) Så i Emmaus rigget vi oss til igjen. Nå hadde Dewey vært skikkelig på do to ganger på veien så nå var han mye mer konsentrert og arbeidsvillig :-)

Tenkte at nå fikk jeg starte på ny frisk, og valgte derfor å trene på dekk. Siden jeg jo driver og trener inn håndsignaler på Dewey, og dette er ikke gjort på dekken, valgte jeg å starte med det. Normalt er det også lett å få Dewey til å dekke, og jeg ville at vi begge skulle lykkes nå. Det ble en knallbra økt, der verken Dewey eller jeg ville gi oss. På slutten var dekk under marsj på håndtegn nesten ok. Må nok ha noen oppfriskninger, men hele øvelsen var egentlig perfekt da vi ga oss :-D Fri ved foten var også mye bedre nå – kanskje fordi belønningen var bedre? = Hoppe i vannet etter ballen ;-) Prøvde å ta pauser, men det ville ikke Dewey. Så det endte med at han lå i dekk og bli – med ryggen mot meg, mens jeg gikk bak en stor stein og strødde gjenstander. Så fikk Dewey søke etter og plukke dem. Til slutt fikk han bade litt. Vi var begge fornøyde da vi gikk hjem.

På hjemveien la vi ut ett lite spor til Tara. Dewey bandt jeg i ett tre. Jeg hadde med meg gjenstander og slutt. Det ble bare ca. 150 meter langt, men med 4 vinkler. Poenget for meg var å trigge Tara på sporet, og å se om hun ville plukke gjenstandene.

Det var varmt ute, ca. 23 grader og sporet var 5 kvarter gammelt. Det var lagt på tørr gressmark.

Tara virket spørrende da jeg sa søk spor, men jeg stod og ventet henne ut - etter å ha gitt henne tegn og ord-kommando. Så kom hun i gang, og søkte bra. Hun gikk ett fint spor og fant og plukket alle gjenstandene, og jeg var lynkjapp til å klikke da hun viste interresse for dem. Hadde hun ikke plukket, så hadde jeg likevel klikket bare for å få henne fokusert på gjenstandene. Uansett ingen problemer her, - men dette var jo mine gjenstander……

Tara kobler ikke spor og gjenstander slik Dewey gjør. Han plukker aldri en gjenstand som ikke sporlegger har lagt ut. Kanskje jeg skulle trent ID-spor med han? Tror han kunne egnet seg til det, men hvem trener det, og hvor? Noen som vet?
Håper å få Tara tilnærmet lik Dewey når det gjelder plukking av gjenstander - men det viktigste er å få henne til å gå spor (når jeg vil ;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tone og Sylvelin har vært på ID-spor kurs og kan sikkert komme med mange tips! :) Vi får legge opp noen spor med gjenstander i til Tara, der gjenstandene er markert slik at du får muligheten til å bruker klikker når hun viser interesse. Jeg er sikker på at hun vil ta dette fint, når hun bare skjønner koblingen.