tirsdag 24. mars 2009

Første tur med hundene på en uke

I dag tok jeg mot til meg og gikk tur med hundene igjen. Det var så flott vær ute, at jeg bare måtte komme meg ut litt. Jeg var ganske spent, og valgte for sikkerhets skyld å ikke gå så langt. Dette fordi på søndag, tålte jeg verken ”bumpingen” til Dewey, eller klarte å holde han i bånd, da han ble for ivrig. Det fantes rett og slett ikke krefter i meg.

Eivind har vært kjempeflink i denne tiden – mens jeg har vært ”syk”. Selv de dagene han hadde kurs, var han tidlig oppe og gikk en times tid med hundene før han dro av gårde. Må si jeg er imponert ;-) (Det pleier stort sett å være jeg som tar meg av turgåingen – det passer best sånn i livet vårt….)

Likevel var hundene kjempeglade da de forstod at det endelig var noe aktion med meg igjen, - det har vært ganske rart for dem at mamma har vært ”ute av drift…..”

Det gikk ganske bra i dag. Hundene var lydhøre og greie. Nå gikk jeg bare noen hundre meter med dem i bånd, (hadde to i bånd rundt livet), før jeg slapp dem og vi ”lekte” sammen. Først ”tråkket vi terrenget”, så ”mistet” jeg diverse gjenstander og så hadde vi ”feltsøk”. Deretter kastet vi litt ball, som endte med at jeg krøyp rundt i gjørme for å få tak i en av ballene (håper ingen så meg…) Den hadde falt under en stein, og ingen av hundene klarte å få tak i den, selv om alle 3 klarte å lokalisere den. Til slutt fikk de også ett lite godbitsøk. Effektivt og bra trening for oss alle ;-)

Var veldig rart å se Kahrma i dag. Hun slo så flott på gjenstandene, lette til hun fant dem, deretter plukket hun dem og kom fint inn og avleverte. Kjempebra!

Dewey plukket som vanlig flest gjenstander, og det var tydelig at han syntes dette var gøy – og at det var lenge siden sist.

Dvs. Dewey prøvde seg på å plukke gjenstandene (lekene) til Benjamin sist han var her. Dewey apporterte lekene til Benjamin, og fikk godbit av han i belønning. Dette synes Dewey er en morsom lek ;-)

Tara var ikke så flink i dag, men det er jo mulig at hun ikke er helt i form enda…? Hun virket rett og slett ukonsentrert – og det ligner ikke henne! Det kan se ut som om hun er litt forsiktig med seg selv enda, hun unngår konfrontasjoner med de to andre ”bajasene”. Dette kom tydelig frem da jeg kastet ball til dem.

1 kommentar:

Krissi sa...

Godt å høre at du er ute på tur igjen! :-)