fredag 18. mars 2011

Ups, der var det gått en uke til....

Jeg klarer ikke å få oppdatert bloggen fortløpende lengre, sorry til dere som følge med. Men vi trener og trener.....

Dewey er blitt rågod på kommandoer når jeg går bakover (skille på sitt, dekk og stå) klarte 15 kommandoer etter hverandre på tirsdag som var – uten belønning, og det er jeg veldig fornøyd med :)
Jeg er derimot ikke fornøyd med innkalling med stå. Vi får det ikke til..... jeg vil ha en bråstopp, og det bør han klare når han ikke kommer for fullt.... Til slutt gikk vi inn på agilitybanen og så brukte jeg den som belønning ;P Skal si gutten kunne stå ja :) Han er også kjempeflink når jeg kaller inn fra fri, men altså ikke i innkallingssettingen. Må være noe jeg har lært han feil her – klarer bare ikke finne ut hva det er....
Fri ved fot kommer seg, men jeg synes fortsatt ikke han er 100% stabil. Dekk under marsj og stå under marsj er fine øvelser – slik jeg ser det. (Litt vanskelig å bedømme seg selv da – og jeg trener jo alltid alene....)
Ellers har vi fortsatt trent på burtrening, hot target og sitte bamse. Det var vel leksen...

Onsdag fikk Dewey gå ett overværssøk etter gjenstand. Jeg la ut løsbitt etter at Ficus hadde gått og Dewey var ellevill. Det var tydelig noe han syntes var gøy. Han prøvde til og med å finne fastbittet!! (hadde ikke med bringkobbelet hans – derfor løsbitt. Var ikke helt planlagt å trene dette, men han var så vill da han så at jeg la ut gjenstandene til Ficus, at jeg lot han også få ett lite overværssøk ;))

Ficus er blitt kjempeflink på hot target. Hun plukker (legger seg ved den rette) riktig med en gang nå :) Burtreningen kommer seg, men her tar det faktisk lengre tid med henne. Atfeder når jeg går bakover kommer seg også, men det er vel ikke det vi trener mest på....
Strekke seg er nesten blitt til bukke, men, men – får prøve å rette det opp igjen ;)
Apporten er blitt ganske bra. Jeg er nok strengere en de aller fleste her – tror jeg... for hun apporterer fint og holder fint, men siden hun slurver av og til er jeg likevel ikke fornøyd.

Vi trener jo litt annet også – kan man vel si... fellesdekk for eksempel. To nye steder denne uka og begge gangene lå hun over 5 minutter med skjult fører. Den ene gangen på Åsen – her var det en del forstyrrelser – noe hun ikke er vandt til, så da reiste hun seg etter 3,30 minutter, men ble lagt ned igjen og lå 5,30 minutter. Andre gangen på Sviland. Da lå hun over 7 minutter – med skjult fører, det er jeg veldig fornøyd med. Hun lå avslappet og fint – avstanden var vel nesten 40 meter ;)

Har ellers trent 2 timer gammelt grusspor på ca 300 m, der siste halvdelen av sporet var bra – og hun fant 3 av 4 gjenstander + slutt. Jeg er likevel ikke helt fornøyd med starten – synes det er vanskelig å lese henne noen ganger.
1 time gammelt feltsøk der hun fant, apporterte og leverte 4 gjenstander – og overværssøk etter gjenstander med melding (løsbitt). Hun hadde en nydelig melding!! :D

Tara er nok ikke blitt bedre. Hun var med på feltsøk og godbitsøk en gang denne uka – og da øynet jeg håp...., men i dag ville hun ikke gå tur engang. Hun bare stoppet opp (som ett esel) og der stod hun til jeg lot henne gå hjem igjen. Ikke kjekt.

2 kommentarer:

Aud sa...

Korsbåndskader tar lang tid. Du må nok forvente at det minst vil ta en seks til åtte månder før skaden er leget. Fort gjort å få ny strekk eller skade hvis de løper mye løs fordi båndet allerede er svekket.

Ghita sa...

Hmmm...
Vi har fått beskjed om å ha henne i bånd - og hun får ikke gå fritt på turer, men akkuratt feltsøk og godbitsøk har jeg tatt sjangsen på - siden Tara er veldig forsiktig med seg selv - men kanskje er det likevel feil.....?