torsdag 6. oktober 2011

Uværshunder....?

Jeg sliter litt med å få gått skikkelige turer med hundene nå (pga kneet mitt), men noe må man jo gjøre, så da ble det ned på «treningsbanen» vår (- som nesten var et svømmebaseng...) for at de skulle få frese litt fra seg og trene litt mentalt.
Trente Dewey i «klossen» - som var alt for liten for han ;P fri ved fot, stå, sitt under marsj og apport. Momentene på stå og sitt under marsj var bra, men fri ved foten er jeg ikke fornøyd med. Klossen var så liten at han så vidt fikk plass til begge labbene på den – ble litt dumt, så vi trente bare at han skulle tråkke på den. Det var tydelig gøy :) Apporten derimot var knallbra! Endelig fint opptak – uten støting :D Vi trente også på høyre og venstre apport – tydelig at han går på kroppsspråket her ;) Helt til sist ville han trene på «sitte bamse». Her er jeg ikke helt fornøyd men, men.... Jeg må visst finne på noe han kan shapes i – for det elsker han. Forslag mottas med takk! Virker som om fantasien min er stoppet litt opp......

Ficus trente jeg også i klossen, fri ved fot, stå under marsj og apport. Hun forstod ikke klossen helt, trodde det var dekk med klossen mellom beina hun skulle (hot target), og siden klossen var såpass liten som den var, droppet jeg å trene mer på det. Stå under marsj var ganske bra. Hun hadde kanskje en liten forflytning et par ganger, men de siste gangene stod hun som en påle :D Fri ved foten var bare rå!! Endelig har vi visst funnet triggeren – og utløseren. Hun gikk minst 60 meter uten belønning og med kontakt hele tiden – i plaskregn!!! Waoh! Jeg var imponert!! Holtene kom seg også – og apporten :) Hun apporterte en ordentlig treapport for første gang – det ble ganske bra :) Og til de som lurer, når vi trener apport må Ficus helt inn på plass med apporten – ikke slik som i runderingen/feltsøk der jeg tar imot forran.

Mellom øktene lekte vi med ball – målet mitt var denne dagen at hundene skulle få såpass trening at de ville være rolige resten av dagen..... Jeg tenkte også at jeg på denne måten fikk se hvordan Ficus var å trene når hun var litt fysisk sliten. Resultatet var jo bare knallbra!

Vi må ha vært litt av et syn der vi lekte og trente i plaskregnet. Hundene lekte seg i sølepyttene – som unger, og jeg oppfordret dem til å ha det kjekt ;) Men.... folk er vel vant til å se oss nå – så jeg slipper å bekymre meg lengre – for at de skal komme med «hvite frakker» og hente meg.... ;)

Den ene gangen kom ikke Dewey tilbake med ballen og vi fant den ingen steder. Så da jeg ba han vise meg hvor ballen var, gikk han ned til sjøen og plasket med labbene i vannet. Så skjøøøønn ;) Tydeligvis var ballen forsvunnet ned i tang og tare – så den ser vi nok ikke mer til. Irriterende at jeg skal miste de gode ballene sånn! (Ja det var selvfølgelig en av de nye «superballene» som vi fikk inn i butikken i sommer) – så nå ligger det en i havet og en i et kaninhull på Sviland....

På kvelden fikk Ficus være med på sin aller første respitt. Slik tingenes tilstand er nå, så får jo ikke jeg gått agility med henne på en stund – det betyr også at Eivind må gå neste (siste for i år) konkurranse med henne. Derfor skulle de trene seg litt ved å gå respitt – siden jeg likevel ikke kunne gå på Nrh-trening :( De kom i alle fall igjennom løpene uten disk :) Dewey gikk visst feilfritt i begge løp – så vidt Eivind vet.
Selv er jeg litt ambivalent i forhold til dette – at Eivind skal trene henne, men Ficus trenger jo treningen..... – og hunder ominnstiller seg jo lett etter føreren, så det går nok bra (- håper jeg...)

3 kommentarer:

Tommy sa...

Nja, nå virker det ialelfall som at Eivind liker å gå agility med Ficus, så jeg hadde vært forsiktig var jeg deg :) :P hehe ;)

Gerd Marit sa...

Så flink du/dere er - til og med med vondter og i dårlig vær!

Er vel masse du kan shape på vel? baklengs fvf, 8-tall rundt beina dine, +++ lukke dører og skuffer hadde vi hjemme en stund, men det ble så slitsomt for da var det alltid noe som måtte lukkes, selv om vi hadde fingrene i mellom! ;)
God bedring til deg, så får du sikkert sjansen til å gå med Ficus igjen til neste sesong. I mellomtiden får du overlate styringa til mannen.

Ghita sa...

Æsj Tommy - trengte ikke den.... ;P
(- men kanskje jeg kan få han vekk fra tanken på en ny BC da? Lov å drømme.... ;P )

Er ikke så flink Gerd Marit - letter bare den dårlige samvittigeten ;) Har shapet de tingene.... Han kan i alle fall baklengs fri ved fort og 8 tall mellom beina. MEN 8 tall baklengs er det lenge siden vi jobbet med :)
Inne vil jeg ikke trene hundene - det blir for mye styr i ett lite hus. Holder veldig leeeeenge at de plukker alt de kommer over av gjenstander = selvbelønning... ;)
Men takk for forsøket!! :D