torsdag 18. oktober 2012

Onsdagstreninger

Oppdateringene her i bloggen halter litt, ser jeg….

Forrige onsdag testet jeg ut en vanlig, liten runderingsøkt – for å se hvordan Ficus lå an i hen hold til mørkerunderingen. Ba de to figurantene om å legge seg ut der de ville, innen 350 meter.

Det gikk ganske som forventet. Ficus går greit nok, men jeg må fortsatt presse henne av og til. Ingen problemer med funn, melding eller påvisning.

Trenger å trene mer på å få henne langt ut og fikk i går noen tips av Paul, som jeg skal teste ut ved anledning.

Ficus hadde forresten en melding i en kløft sist onsdag. Etter å ha tatt bittet løp hun gjennom kløften ut en liten åpning og bort til meg. Var litt morsomt - siden hun nok er den eneste hunden i vårt dio som kunne komme seg ut den veien ;)

Denne onsdagen ville jeg trene overvær. Ting gikk ikke helt etter planen siden vinden var helt feil i forhold til der figurantene hadde lagt seg. Vi måtte ha vært ute på hovedveien hvis Ficus skulle ha hatt sjanse til å få dem på vinden (dette så vi på runderingen da andre hunder gikk…)

Så det planlagte overværssøket ble til ett teigsøk. Ficus jobbet kjempebra, derfor forstod jeg ikke hvorfor hun ikke gjorde funn. Men jeg skjønte det jo etterpå da jeg fant ut hvor figurantene lå ;)

Til slutt ba jeg om lyd fra første figurant, som så fikk belønne direkte. Dette fordi jeg var såååå fornøyd med jobbingen til Ficus. Hos neste figurant var det vanlig melding og det samme på gjenstanden. Den lå i åpent lende, og her så vi at Ficus måtte lengre ut en vi trodde for å få funn.

Alt i alt ble det en ok økt – selv om den ikke ble som tenkt ;)
(Bilde er ikke fra gårsdagens økt - for da var det bekmørkt.....;)
 

Ingen kommentarer: