mandag 4. mars 2013

Da er en lang uke - og helg tilbakelagt (- og en ny begynt..... ;))

Starter denne gangen med å fortelle fra fredag. Det var en dag som begynte med "sommerfugler i magen" for min del - for Ficus skulle til massør for første gang, og jeg var faktisk livredd for hva Crystal ville finne.... Ficus har haltet en del etter lek med Key og Zita. De to voldsomme Border Colliene løper henne jo rett ned (- noe forresten veldig mange store hunder har gjort av en eller annen grunn....?) Resultatet er noen skikkelige smell et hyl og en liten Ficus som triller bortover på bakken.... - og halter etterpå.....

Jeg var så i ulage at jeg klarte å møte opp en time for tidlig, ja, ja da ruslet Ficus og jeg oss en tur mens vi ventet ;)
Vel inne hos Crystal ble det med en gang konsentert at "noe" ikke var bra. Men Crystal var tydelig veldig overrasket over de store musklene som var i den lille kroppen til Ficus. - Men så er jo Ficus en aktiv liten krabbat også da.... ;)

Crystal fikk løsnet opp musklene - og fant ut hvor Ficus har vondt. Vi skulle la det bero over helgen og så se hvordan ting var.
Lørdag fikk jeg lov til å gå på NRH-trening, men måtte passe på å varme opp ordentlig (- og etter gitte regler).
Jeg gjorde så godt jeg kunne, kjørte henne heller ikke så hardt, men likevel haltet Ficus etter første økt - derfor ble det ingen annen økt på henne.

Men jeg fikk masse hjelp i den økten vi hadde. Det er nå ingen som helst tvil om at Ficus er "for lydig" og at det er derfor jeg sliter med disse dumme dobbeltkommandoene mine. Ficus stod flere ganger og peip for å få gå - men hun ventet likevel på signal fra meg. (Kanskje ikke alltid så lurt å lære hunden for mye selvkontroll.... ;)

I denne økta trente jeg selvstendige starter og passering, men jeg er fortsatt for aktiv - jeg MÅ lære meg å være mye mer passiv - men samtidig tydelig. Jeg hadde Morten og Hugo på midtlinja - så jeg fikk god hjelp og gode tilbakemeldinger - akkuratt som jeg ba om :)
Det var (pga skaden til Ficus) direkte belønning denne dagen - likevel meldte hun nesten konsekvendt på den ene siden - aner ikke hvorfor ;)

Det ble i løpet av økta noen slag slik jeg ønsket, men vi må bare fortsette å trene på dette - slik at jeg får en hund som starer uten kommando.

Etter en lang, våt og kjekk dag i skogen bar det hjem for å gjøre alt ferdig til stevnet jeg skulle arrangere neste dag.

Endelig letter det og sola titter frem - figurantutsikt ;)

Søndag var vi tidlig oppe - og Ficus haltet stygt :( Jeg valgte likevel å ta henne med på stevnet for at Crystal skulle få se henne (hun skulle også på stevnet). Og jammen klarte Crystal å få henne i så god form at vi kunne starte - det medførte en del ekstra gåing for meg, men det viktigste var jo at Fcus ikke hadde vondt. Så som første mann i Rallyringen (og for første gang på mange år for min del), debuterte vi i Rallykonkurranse. Og da resultatene kom viste det seg til og med at vi vant klassen! Det må jeg innrømme at jeg ikke hadde trodd, for jeg rotet det skikkelig til for oss i starten. Det holdt likevel til direkte opprykk til neste klasse (= 190 poeng av 200), så nå er det å legge seg i trening av klasse 2 øvelser ;)
Etter stevnet ble Ficus igjen sjekket og hun virket bedre en på lenge. Gjett om jeg er takknemlig overfor Crystal! For det så jo spøkefult ut for NRH- treninger og prøver i tiden fremover, men nå regner jeg med at alt ordner seg:)

 

Ingen kommentarer: