torsdag 7. mars 2013

Feltsøks trening - i mørket.

(Fin figurantutsikt denne kvelden også ;)
 
(Det var helt mørkt da jeg ble funnet - så umulig å ta bilder da.... ;)
 
I går kveld var det bare Gro-Elin, Bjørn og jeg på trening. Vi ville alle trene forskjellige ting. Bjørn runderte med begge sine hunder - valpen var bare helskjønn. Gro-Elin ville gå spor med Storm - og jeg ville trene på feltsøk med Ficus.

Vi startet treningen med å la alle hundene få hilse på hverandre, mens vi ruslet en liten tur med dem. Ficus og Kaiser fant fort tonen ;) Rart å se en så ung valp som nesten var like stor som Ficus ;)

Ficus var forresten helt i 100* i går. Hun var ellevill da hun forstod at vi skulle trene - hoppet frivillig inn i bilen, med glad og logrende holdning/hale. Det var såååå kjekt å se. Nå lurer jeg virkelig på om hun har hattt vondt lenge - for hun har jo i lengre tid vegret seg for å være med på trening..... Huff så vondt jeg får i samvittigheten hvis det er tilfelle.....

I går var det i alle fall ingenting i veien med henne - hun jobbet som en liten helt i feltet, og Gro-Elin kommenterte at hun faktisk søkte utover der jeg sendte henne! Jippi! Det er nettopp det jeg har trent på! (- Noe Gro-Elin ikke visste ;)

Det var helt mørkt da vi skulle trene felt - og det har vi ikke forsøkt før, men da måtte jo Ficus vise hva hun kunne - noe hun også gjorde. Det lille lyset hun hadde på seg, fløy rundt ute i feltet og hver gang Ficus fant en gjenstand kom hun i full fart inn til meg :D

Jeg syntes selv Ficus var veldig flink - men man blir jo litt blind når det gjelder egne hunder... ;)
Ficus hadde funnet to gjenstander før det var gått 1 minutt :) Ellers fant hun også snart 3 gjenstand  - som var av metall. Den siste en liten legokloss brukte hun litt tid på å finne, men jeg tror nok den også ble funnet innenfor de 10 minuttene vi har til rådighet.
Ficus var ikke mye utenfor feltet og Bjørn kommenterte at det virket som om hun søkte ganske systematisk :)
Kanskje - kanskje, vi nå er kommet dit jeg vil - det vil lørdagen vise.....

Takk for en fin - og kjekk, trening Bjørn og Gro -Elin.

2 kommentarer:

Gerd Marit sa...

Flinke dere er! Lykke til på lørdag!

Ghita sa...

Takk! :)