lørdag 31. mai 2008

Splittet!

Denne helgen er familien ganske så splittet. Eivind, Maia og hundene er i Oslo (de deltar i Oslo hundeshow – og de så på tomt i Setesdal på vei nedover…..) og Marius er i Nordsjøen ett sted….

Oppdateringene fra Oslo er hittil disk, disk, disk…… - Det endte med at Dewey fikk en 12 plass i agility klasse 2 stor, og Taras lag fikk en 3 plass, resten var disk. (og tomten er uaktuell :-(

Selv var jeg figurant på A og A-Re prøver i dag. Vi (figuranter og prøveleder) møtte før 07.00 for å gå ut spor. Jeg våknet tidlig (ca. 03.30), men sleit med å komme meg av gårde tidsnok likevel – og i dag hadde jeg ingen å skylde på heller…. ;-) Likevel ankom jeg som første mann, og måtte dermed sjekke mobilen for å være sikker på at jeg var på riktig plass. Joda, jeg var det, og like etterpå kom resten også i raskt tempo oppover grusveien på Sviland ;-D

Det tegnet til å bli en nydelig, men varm dag. Og før 08.00 satt vi og koste oss med kaffe og frokost. Skravla gikk og ganske snart dukket de to dommerne og de to gjenværende ekvipasjene opp. – Noen så trøttere ut enn andre…..

Da ekvipasjene endelig var i gang med sporet – etter ett nydelig sporoppsøk av Clara, (fikk ikke sett Apollo) fikk jeg beskjed om å løpe ”på plass” (skulle holde øye med sporslutten og ta tiden) – for her gikk det unna! Jeg satt spendt med stoppeklokka og ventet – og ventet…., på å høre at ”noen” skulle komme brakende gjennom skogen. Det gjorde de også, og etter 27 minutter var 4 gjenstander og sporslutten funnet! Kanonbra!!! :-D

Så spiste vi lunch før runderinga ble igangsatt. Jeg var ”figuranten i midten”. Paul prøvde seg på å si at han ville ha meg opp i ett tre (og jeg startet omgående med mentalt å stålsette meg for dette, - og å tenke på hvordan jeg skulle klare det med bare en brukbar arm…..) , men skjønnte fort på gliset hans at det bare var hevn for sporet på onsdag… ;-) Men han klarte - til sin store glede! - Å lure meg bittelitt ;-) Det endte i stedet med en varm plass i sola, med mose til maddrass og blåbærlyng til dyne. Det tok såpass lang tid før første ekvipasje kom, at jeg duppet av innimellom. Herlig! Da jeg var funnet av førstemann, måtte jeg ut igjen da denne var ferdig. Nå ble jeg flyttet 20 meter fremover. Det var like herlig her, men nå ble jeg liggende å studere en måleorm, så tiden gikk noe fortere denne gangen. Dessverre brukte likevel begge ekvipasjene for lang tid :-( Dette er ikke så veldig rart. Det var veldig varmt i dag, med steikende sol og klokka var ”midt på dagen” . Tror nok også begge to ”sydde” litt for mye – kanskje det er det som kalles prøvenerver?? Jeg syntes uansett at begge gjorde en bra jobb – det jeg så, men bedre lykke neste gang! Det er jo det dette i stor grad handler om. Det er ikke alltid det hjelper med god hund og gode dommere, - noen ganger har man bare ikke flaksen med seg ;-)

Uansett, etterpå skarvlet vi litt, og så heiv jeg meg i bilen hjem. Hjemme hadde jeg ikke kommet ut av bilen engang før Veronica kom med Benjamin. Han ble lagt på spisestuebordet, mens vi så på hus og skravlet. Der sovnet han, mens mammaen hans gikk inn til naboen for å se på leiligheten deres (med tanke på kjøp). – Og han sovnet så hardt at han sover enda….., men nå på onkels fang ;-)

2 kommentarer:

helen sa...

tomt i Setesdal? Hus eller hytte?

Tyewed sa...

Vi er egenlig på jakt etter ett småbruk. Tenkt brukt som hytte først, med seiner mulighet for fast bolig. (Og det må ikke være i Setesdal...)