fredag 17. juni 2011

Litt lydighet

Har funnet ut at jeg må jobbe litt mer med lydigheten nå – skal jeg komme i mål med foresettene mine dette året ;)
Så i går trente jeg litt lydighetsmomenter med Ficus og lydighet og Rally-lydighetsmomenter med Dewey.

En av tingene jeg jobbet med i går var å få Ficus til å bli trygg på kommandoene – jeg har ikke brukt så mye kommandoer på henne før, men denne gangen jobbet vi bevisst med det. Det gikk over all forventning, så snart kan vi nok begynne å diskriminere dem ;) Vi har jobbet mest med dekk og sitt, så ståen er jeg ikke helt fornøyd med enda – her oppdaget jeg at hun går på håndtegn.... Hun går bra fri ved fot – korte strekk, så lenge hun ikke er overivrig ;P Utgangsstilling og holter er jeg veldig fornøyd med – sittene her er rette og fine, og hun følger meg fint. Apporten jobber vi videre med – jeg er fortsatt ikke 120% fornøyd ;) Hun har litt skjeve innsitter, så det må vi jobbe mer med. Men hun holder bra nå. Jeg presset henne også bra i går – både ved å lene meg over, ta tak i apporten og tråkke over henne, så det må jeg si meg veldig fornøyd med :)

Dewey trenete jeg med tanke på rallyen, da jeg nok ikke gidder å gå lydighet med han.... (- tror jeg...) Han har bra fri ved fot, er flink på å diskriminere kommandoene, hadde fin ”sitt forran” og ”på plass rundt” og for gøy prøvde vi å få til ”snurren” også. Det gikk bra på få forsøk ;) Har ikke lagt på kommando enda da.
Ellers trente vi på innkalling og innkalling med dekk. Jeg sliter fortsatt med å få fart i øvelsen her – det irriterer meg!!!

Forresten så trente vi også felles ”sitt og bli” i går – det har jeg aldri trent på før ;) Gikk veldig bra! Ble jo litt inspirert av å pugge lydighetsregler – siden jeg skulle dømme et uoffisielt treningsstevne denne dagen ;) Deltakerne var for øvrig utrolig flinke! Christin Waage har jammen gjort en bra jobb med dem! :)

Og joda hundene har trent agility også. Jeg kunne bare være med tirsdagen, og da var trollet virkelig ett troll ;) Syntes ikke det var noen læring i det vi gjorde – derfor gikk hun rett i billen. Straffen for meg var at jeg trødde over så jeg sleit med å gå etterpå. Irriterende!! Derfor droppet jeg Nrh-treningen onsdag – og har heller ikke trent mer agility resten av uka – det har Eivind tatt seg av.

Om vi ikke trener bruks? Joda. Jeg trener jo til apellen ;P I tillegg har vi trent litt melding på gjenstand – det går veldig bra. Nå er det fastbitt som står for tur – har jeg tenkt...., men vi får se på lørdag. – Og så trener vi litt søk etter gjenstander. Ficus er faktisk en raser her – håper bare det holder når vi virkelig skal prøves også ;)) Dette er jo ting jeg kan trene alene. Spor har jeg lyst til å vente med til jeg er fornøyd med meldingen/runderingen – men mulig vi trener litt spor i sommer – det er i alle fall planen :)

Det har forresten gått opp ett lite lys for meg... Nå forstår jeg hvorfor Paul alltid tar inn figuranten – da slipper han at hunden går tilbake og leter etter spor i runderingen, noe jeg ser mange hunder gjør – også Ficus...... Så nå må jeg skjerpe meg – og ta med figurantene inn – hver gang (- må bare huske det....)

3 kommentarer:

Tone sa...

Du er nå flink og trener masse, og på så mange ulike grener. Skjønner ikke hvordan du får tid til all denne treningen ;-)

PS! Paul tar ikkje figurantene inn hele tiden.... ivertfall ikke de gangene jeg har vært figurant, eller sett andre være figurant for ham. Men har du problemer med at Ficus løper bakover til der hun fant sist, så bør man ta figurantene inn, ivertfall i en periode :-)

Tone sa...

Og glemte det viktigste, kanskje: Det er viktig at figurantene, hvis de skal være ute og trekke framover, at de går STORE buer, nettopp for å unngå spor, enten hundene løper bakover eller ei. Det må vi bli flinkere til åinformere dem om, for det er lett å glemme :-))

Ghita sa...

Takk for det Tone.

Treningen går nok på bekostning av andre ting, - og jeg hadde aldri hatt tid til dette mens ungene var små - så jeg beundrer småbarnsforeldrene at de klarer det!

Jeg trener også ofte korte økter, vitsen er jo at det er kvalitet over det man trener (min mening;)

Grunnen til at jeg varierer er at jeg tror både hundene og jeg har godt av det. Vi kjeder oss i alle fall aldri på trening:) Agilityen tror jeg også er med på å bygge miljøsterke hunder - og hundene våre elsker det ;) Litt lydighet er jo i grunnen ok å ha.... ;P

Du har nok rett vedrørende Paul, jeg var nok litt bastant her. Men jeg mener han er ganske konsekvent med det under innlæringen....?

Så enig så enig i neste kommentar - men husker jeg det? Nei.....!!