onsdag 20. februar 2008

Tirsdag formiddag

Gruppa vår vurderte flere navn i dag..... Tror vi endet på "De frustrerte å di” men "Les desperados", "De desperate og de" Desperate husmødre", m.m. var også på tale.... - Uansett vi var på trening igjen denne tirsdagen også.....

Etter å ha luftet gjengen min litt, var Tara var den første som skulle rundere. Da hadde Kristin lagt ut spor for Bina, og Nina og Bina hadde trent melding etter Paul sitt opplegg.

Vi startet med melding på gjenstand (mageveske), det gikk greit. Tara løp ut - litt vinglete, men gjorde funn og kom fint inn med melding, og gikk fint på påvisning.
Neste funn var på Nina. Nå gikk det også ganske bra. Nina skulle legge løsbittet på bakken. Tara gikk ut og gjorde funn. Nina lurte på om hun hadde vondt i frembeina for hun gikk så rart og ville ikke hoppe over bekken. (Dette gjentok seg hver gang på vei ut til figurant, - men på vei inn og på påvisning var det ingenting) Så jeg tror ikke det var noe i veien med henne, - på den måten.

Så var det Kristin som skulle finnes, hun var stående, med bittet på bakken. Det gikk også ganske bra. Tara slapp bittet på vei inn til meg, - men gikk tilbake og hentet det, deretter kom hun fint inn på plass. Så var det Nina som skulle finnes og igjen ett fint funn, men nå prøvde Tara å slippe å gå inn til meg. Hun tok bare en liten runde før hun gikk tilbake til figurant. Nina forholdt seg passiv og da kom Tara fint inn til meg. Så skulle Kristin være gående, det gikk ikke så bra. Tara meldte seg helt ut. Nå gjorde vi det ikke lett for henne heller. Bittet lå på bakken og Kristin gikk over og rundt det. Hun skulle nok heller holdt det i hånden, - men men. Jeg kaldte inn og sendte på nytt, denne gangen gjorde vi det veldig enkelt; Kristin satte på huk og holdt i bittet, men også nå stoppet Tara opp da hun kom innen synsvidde av meg, - og slapp bittet. Jeg gjorde ikke noe nummer av det, sa bare apport og belønnet henne for å komme med bittet. Til slutt sendte vi på Nina. Og nå var det ett knallbra slag. Avsluttet her, siden Tara virket veldig (unormalt) sliten.

Jeg (Krissi og jeg) hadde egentlig planlagt minst 10 slag, hvorav ett blint, enda ett med melding på gjenstand, pluss ett med to figuranter. Men siden Tara ikke var i form, droppet vi det. Dermed ble det bare 7 slag på Tara i dag.

Jeg er nok ikke helt fornøyd med denne økta. Tara gjorde det hun skulle, men det var ikke den iveren og gleden jeg forventet, det var heller ingen "sprut" over henne på denne treningen. Til tross for dette så virket det likevel som om hun bygget seg opp slag for slag. Slagene ble rettere og mer målbeviste for hver gang. Likevel, jeg tror vel egentlig aldri jeg får Tara til å gå rett ut i vanskelig terreng. Hun leter helt tydelig etter letteste utvei, - men hun kommer til målet og det er vel det viktigste???

Hva som var i veien med Tara er ikke godt å si; For mye trening? Kommende løpetid? Eller bare en dårlig dag...? Jeg aner ikke. Kristin mente jeg ikke burde luftet henne så lenge (ca. 15 min) på forhånd, men jeg mener egentlig at det må hun tåle. Hun kan tross alt løpe uavbrutt i 2 timer når hun får det for seg, så jeg tror ikke det er kondisen dette går på. Tara markerte veldig mye, derfor heller jeg mot løpetid.... (det stemmer også med tiden), og når hun har løpetid kan hun finne på å melde seg helt ut av samfunnet en stund.....

Har i alle fall tenkt å gå tilbake i treningen de neste gangene, slik at vi begge får en positiv opplevelse igjen.

1 kommentar:

Krissi sa...

Nei, Tara virket ikke helt inspirert i går. Du må bare vente å se om det kan være løpetia som er i anmarsj. Jeg tror heller ikke en lufterunde på 15 min skulle gjøre store forskjellen. Tara har jo vanligvis figurantsug så det holder.
Mange hunder velger den letteste veien, og raser ikke nødvendigvis hodeløs gjennom kratt og busker. Husk at Tara er en voksen dame, som har gjort sine erfaringer. Jeg tror også at det er lurt av dere å gå litt tilbake i treninga, og gjerne bruke påvirkning. Dette kan sprute opp både Tara og mor! :) Men hold ett øye med henne ang. løpetid, ingen vits i å presse henne hvis hun er hormonelt i ulage om dagen.