torsdag 28. februar 2008

Melding/Rundering - Sviland, onsdags-kveld-trening

Tara og jeg møtte opp på trening i god tid i går. Vi skulle "rundere"/trene melding. Tara fikk på seg den nye trekanten hun "fikk" av Johannes, og så var vi klare.
Bjørn og Kristin T. var figuranter. Kristin lå på vindsida i den lille skogen på Sviland.
Tara fikk se Kristin gå ut, deretter sendte jeg henne og hun hadde ett fint slag. Det samme gjorde vi på motsatt side. Begge figurantene ble med inn etterpå. Så fikk de beskjed om å starte å gå ut, før vi kom helt inn til midtlinja (en om gangen). Igjen ble det flotte slag. Begge fikk nå beskjed om å stå med bittet i hånden. Ingen problemer. Denne gangen ble figurantene igjen ute. Igjen skulle Kristin stå. Ingen problemer med dette heller, men Tara var litt nølende og forsiktig fikk jeg tilbakemelding om. Så også at Tara gikk veldig skrått og jobbet med vinden nå. Kanskje ikke så rart siden vinden økte skikkelig i styrke - det suste i tretoppene....., men noe "rett ut slag" var det ikke. På Bjørn sin side var det igjen ett perfekt slag. Han satt på huk, for å hjelpe henne med bittet om nødvendig. Rett ut, funn, melding med fastbitt (Bjørn hadde ikke fått med seg løsbittet) og lek inn til hundefører. Siste slag på Kristin var også bra, men igjen trakk Tara først frem og så jobbet hun på vinden tilbake til figuranten som denne gangen satt på huk. Fin melding og lek inn til hundefører.

Jeg er bra fornøyd med Tara også i dag. Hun var veldig ivrig på å finne, jobbet bra, hadde flotte meldinger og lekte ivrig med figurant.

Hun går ikke rett ut uten noen form for påvirkning - på vindsiden, men det virker for meg som på motsatt side gjør hun det. Er litt usikker på dette. Er det noe jeg må/bør vektlegge, eller skal jeg bare la henne jobbe som hun gjør. Ser jo andre, erfarne hunder, som jobber veldig med/mot vinden, og de går heller ikke alltid rett ut.....

Har etter å ha snakket med Kristin sett litt på leken hos figurantene. Tror nok jaktlek er bedre enn drakamp i mørket. Om dagen går det ann å variere. Pipelekene var ikke det kjekkeste hun hadde opplevd i dag. Men hun hadde det ok hos begge figurantene, var veldig fokusert på å gå ut og ivrig på å få gå på påvisning. Faktisk så stakk hun før kommando den ene gangen. Begge figurantene hadde også fått med gode godbiter til henne. Tror det er viktig å ha godbiter også i mørket.

En god trening. Takk for hjelpen!! :-D

Ingen kommentarer: