mandag 3. september 2012

50 meter oppsøk, 500 meter spor, 2 timer gammelt – funn av 3 gjenstander + slutt, på 15 minutter = B-sporet bestått :D

Endelig gikk det vår vei J Jeg har aldri vært i tvil om at Ficus kan gå spor – men jeg sliter med å lese henne av og til…..

Sporprøven denne gangen var på Bjerkreim. Der er det ett «hekkans» terreng. Og før prøven la jeg ut et nesten 3 kilometer langt spor for Tone – sammen med Key… (Key måtte være med da hun ellers måtte ha vært alene hjemme hele dagen) - det var ikke lett…. Key måtte gå i bånd hele tiden fordi det var sauer i terrenget (og da har vi ikke lov til å slippe hundene) – og Key kan ikke gå i bånd… Jeg hadde nok ikke tatt henne med hadde jeg husket på hvor vanskelig det er å gå der oppe, men gjort var gjort. Vi sleit oss gjennom terrenget.
2 ganger satte jeg fast foten i ett hull som jeg ikke kjente noen bunn på  = «liker ikke»…. 4 ganger gikk jeg på tryne….., men hver gang falt jeg fint uten å skade meg ;) Etter hvert begynte faktisk Key å vente på meg – og ta hensyn til meg (vet det ikke er sånn – men det virket sånn ;) Og langt om lenge kom vi endelig opp til Bjerkreimsenderen – og der hentet Tone meg. Hun ville at jeg skulle få hvile meg litt før prøven – og det var jo omtenksomt J Ca 15 minutter etterpå startet Ficus og jeg på B-sporet vårt.

Sporoppsøket denne gangen var jeg ikke veldig fornøyd med egentlig. Det er første gang i mitt liv at jeg har meldt feil på spor….. og da hadde vi gått til endes uten at hun markerte ordentlig at det var spor der. Hun hadde en plass hun markerte litt – og som jeg la merke til, men ikke sånn at hun dro av gåre. Vi snudde ved enden av oppsøket og gikk nedover igjen - med sommerfugler i magen. Ficus virket mest opptatt av gjengen som stod nede på veien, så jeg hadde små forhåpninger om at hun egentlig var «på jobb». Tull på meg, da vi kom til stedet jeg hadde observert at hun hadde markert litt undersøkte hun enda en gang, og så dro hun av gåre. Jeg meldte «spor» og fikk «god tur» til svar. Jippi!!! :D
Denne gangen var det ikke vanskelig å følge henne. Selv da sporet stoppet midt i ett gjerde var jeg ikke i tvil om at vi måtte over for å kunne fortsette sporet – Ficus var veldig bestemt J Ficus fant alle 3 gjenstandene (faktisk fant hun 4, siden sporlegger også hadde mistet noe papir ;) + slutt. Gjett om jeg både er fornøyd og glad! :D

 

3 kommentarer:

Krissi sa...

Knallbra jobba! :) Gratulerer igjæn!

Tone sa...

Gratulerer igjen. Tenker det e herligt å være ferdig m søksøvelsene før ukas arbeid ;-)

Ghita sa...

Takk skal dere ha begge to :)
Ja Tone, det er en veldig god følelse :D